România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 18 sep, 20:50
Ungurii vor UDMR la guvernare: Fără ei, viitorul politicii maghiare din Transilvania este inimaginabil
Secretarul de stat maghiar, Árpád János Potápi, a venit cu declarații îndrăznețe în ceea ce privește susținerea UDMR-ului de către statul maghiar.

Un secretar de stat maghiar, Árpád János Potápi, şi-a exprimat speranţa că, mai devreme sau mai târziu, în România se va forma o nouă situaţie în care şi UDMR va face parte din coaliţia de guvernare, iar politicienii săi vor ocupa funcţii în care pot face mai multe pentru comunitatea maghiară.

Cu privire la alegerile locale care se apropie, oficialul maghiar spus: crede că este important ca maghiarii să aibă o reprezentare puternică la toate nivelurile. “Pentru noi, UDMR este un partener strategic. Ei sunt cei pe care îi sprijinim, pentru că ei sunt cei mai puternici. Fără ei, viitorul politicii maghiare din Transilvania este inimaginabil”.

 

Răspuns la declarația lui Klaus Iohannis

 

Árpád János Potápi a comentat şi declaraţia lui Klaus Iohannis, cu privire la presupusa vânzare a Transilvaniei. Oficialul maghiar a spus: „Iohannis a ajuns preşedintele României şi cu ajutorul voturilor maghiarilor din Transilvania, însă nu a întors sprijinul primit. Klaus Iohannis ar trebui să ştie că saşii au fost invitaţi în Transilvania de către regii maghiari, la începutul anilor 1200, iar Pământului Crăiesc i s-au asigurat privilegii şi autonomie de care locuitorii lui s-au bucurat în timpul stăpânirii maghiare. Cu toate acestea, în timpul luptelor din cadrul Revoluţiei Maghiare de la 1848, saşii din Transilvania s-au aliat cu duşmanii maghiarilor, iar la 1 decembrie 1918 au aprobat alipirea Transilvaniei la România. Eu nu m-am aşteptat la ceva mai bun nici de la Klaus Iohannis”, potrivit hidrado.hu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro