Data actualizării:
Data publicării:

Fără gazul din Rusia, Ungaria nu ar putea plafona prețul la facturi. Altfel, ar fi IMPOSIBIL

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Gazele rusești ar fi baza plafonării prețurilor la facturile primite de utilizatorii casnici din Ungaria. 

Plafonarea preţurilor la utilităţi pentru gospodăriile din Ungaria nu ar fi posibilă fără importurile de gaz din Rusia, a afirmat joi şeful de cabinet al premierului ungar, transmite MTI, citat de Agerpres. 

Gergely Gulyas a subliniat într-o conferinţă de presă că menţinerea dialogului cu Rusia este în interesul Ungariei şi al Europei în ansamblu, la fel şi întărirea legăturilor economice în cea mai mare măsură posibil.

Europa ar trebui să împiedice un conflict în regiune

El a adăugat că Europa trebuie să facă tot posibilul pentru a împiedica un conflict, un război ori violenţe în Ucraina şi în regiune.

Ungaria este "conştientă de poziţia şi ponderea sa", a menţionat oficialul ungar, explicând că din acest motiv probabil că nu va depinde de Ungaria "dacă SUA şi Europa doresc sau vor să ofere Rusiei garanţiile pe care le cere".

Totuşi, problemele securităţii energetice şi relaţiile cu Rusia sunt inseparabile în egală măsură pentru Ungaria şi pentru Europa, a insistat Gulyas. Potrivit şefului de cabinet al premierului ungar, rezervele de gaz ale Ungariei din Rusia sunt asigurate până în 2036. 

Gazoductul Yamal-Europa nu a revenit la gazele rusești

Fluxul de gaze spre vestul Europei prin gazoductul Yamal-Europa a fost întrerupt din nou. Aseară, platforma de rezervare GSA Platform a anunțat achiziționarea capacităților tronsonului polonez al conductei, în valoare de 1,6 milioane de metri cubi. m pe oră. Dar pentru livrarea de gaze din Polonia spre Germania, această rezervare a fost implementată doar pentru două ore, apoi conducta de gaz s-a oprit, scrie Interfax.

Sarcina pentru noua zi de pompare a gazului, 2 februarie, prevede o mică inversare de la Germania la Polonia. Livrările pe direcția directă - de la est la vest - nu au fost comandate în timpul sesiunii obișnuite de rezervare de seară și nici în timpul sesiunii de noapte. Yamal-Europe nu a mai pompat gaz de la est la vest din 21 decembrie anul trecut.

Cu o zi mai devreme, pe 1 februarie, Gazprom a dublat volumul de gaz pompat prin Ucraina până la nivelul mediu al lunii ianuarie (107,7 milioane de metri cubi), rezervând aproape complet capacitățile de livrare în cadrul unui contract pe termen lung. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel