Ungureanu (USR): Regretăm amarnic votul dat lui Cîțu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Emanuel Ungureanu a vorbit despre susținerea USR-PLUS pentru premierul Florin Cîțu.

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS, a intervenit telefonic la Realitatea Plus, la emisiunea 100%, unde a vorbit despre susținerea pe care el și partidul din care face parte o mai au pentru premierul Florin Cîțu:

„Mie îmi pare rău pentru că i-am dat votul, altfel nu era premier. El nu a ajuns în urma unui concurs de frumusețe, poate nu înțelege și că la un moment dat spune că e premierul țării. Nu, este premierul USR-PLUS, PNL, UDMR. Noi, cei din URS-PLUS, chiar dacă unii sunt mai vocali decât mine, alții sunt mai ponderați, regretăm amarnic votul dat domnului Cîțu ca premier, iar domnul Orban a spus corect aseară că un rol determinant în numirea domnului Cîțu l-am avut noi.“, a precizat Emanuel Ungureanu.

Ulterior, moderatorul Laurențiu Botin a intervenit: „Dar voi nu doriți să îl luați și să vă spălați pe cap cu el?“

„Noi vrem să spălăm țara de pe el și căutăm o soluție în acest sens. Nu putem să votăm o moțiune a PSD-ului și noi nu avem suficiente voturi ca să facem una singuri. Vom găsi o soluție, atâta timp cât domnul Cîțu nu va face reforme într-o perioadă foarte scurtă. Noi vrem Secția Specială desființată, vrem primari în două tururi, vrem desființarea pensiilor speciale, adică a acelui stat paralel care îl ține în funcție pe domnul Cîțu“, a precizat deputatul USR-PLUS Emanuel ungureanu.

VEZI ȘI   -    EXCLUSIV  Râzi de mori. Cîțu, anunțul anului: „Dragi români”

Cîțu, umilit și CONCEDIAT de banca la care lucra: I-au mutat biroul lângă toaletă, să-l determine să plece

După scandalul în care este implicat premierul Florin Cîțu, în ceea ce privește dosarele pe care le-a avut în urmă cu mai mulți ani în Statele Unite ale Americii, noi detalii ies la iveală.  De această dată este vorba despre concedierea lui de la una dintre cele mai importante bănci din România.  Totul s-a întâmplat în urmă cu 10 ani, atunci când actualul premier a acuzat la acea vreme că a fost umilit înainte să fie dat afară. 

Tot atunci, Florin Cîțu a cerut despăgubiri de un milion de euro băncii care l-a concediat în 2011, în plină criză economică.

”Am fost înştiinţat ieri că sunt concediat. Nu ştiu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008, dar nu cred că acesta este motivul. Am decis să acţionez banca în judecată şi sper să câştig", spunea Florin Cîțu în 2011.

Episodul celebru din 2008 la care se referea actualul premier era, în fapt, un atac speculativ asupra monedei naționale în urma căruia au crescut mult dobânzile la creditele în lei, iar rezerva națională a BNR a scăzut cu un miliard de euro într-o singură lună. A fost suspectată o înțelegere între trezorieri ai mai multor bănci în privința dobânzilor, lucru interzis prin lege. Consiliul Concurenței nu a găsit însă suficiente dovezi și a închis cazul în 2013, potrivit wowbiz.ro (citeșe AICI).

CITEȘTE ȘI   -    Echipa lui Cîțu, de la Boc la Vâlceanu, scrisoare anti-Orban: Este dezonorant pentru președintele PNL! Vezi lista completă a semnatarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel