Ungureanu: Explorarea gazelor de șist, o urgență
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Mihai_Razvan_Ungureanu1
Mihai_Razvan_Ungureanu1

Președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că explorarea gazelor de șist este o urgență pentru România. El a subliniat că situația actuală nu este favorabilă pentru că proiectul Nabucco a eșuat, iar în timp ce rezervele naționale de gaze naturale se diminuează, în Ucraina au fost descoperite "rezerve foarte mari" de gaze de șist.

"Urgența vine dintr-un lucru pe care l-am prevăzut anul trecut și care, din păcate, s-a întâmplat anul acesta. E vorba de imposibilitatea continuării proiectului Nabucco, care ar fi fost, într-adevăr, unul dintre proiectele capabile să aducă în România canități de gaz natural din zona caspică și central-asiatică, alimentându-ne și, în același timp, oferându-ne un supliment financiar, prin plata taxelor de tranzit”, a explicat MR Ungureanu, la Digi 24.

El a adăugat: "Luăm încă un lucru în considerare: faptul că rezervele noastre de gaz natural se diminuează pe an ce trece. Ceea ce, dacă nu am face nimic, ne-ar împinge către o dependență crescută, din punct de vedere energetic, de Federația Rusă. Știm ce înseamnă acest lucru, pentru că are și un efect politic”.

MRU a mai precizat că "Ucraina a început explorarea și exploatarea gazelor de șist. În toată Europa, astăzi, rezervele prezumate de gaze de șist sunt mici. România presupune că are o rezervă cât de cât confortabilă. În ceea ce privește Polonia, din 17 sonde, 17 prospecțiuni, una singură a reușit să scoată la iveală așteptarea: gazul de șist de care vorbeau analizele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel