Ungaria vrea să protejeze granițele UE. Un contingent al poliţiei ungare a plecat în Macedonia de Nord şi în Serbia
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 02 Martie, 23:39
Ungaria vrea să protejeze granițele UE. Un contingent al poliţiei ungare a plecat în Macedonia de Nord şi în Serbia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Poliţişti ungari au pornit spre Macedonia de Nord şi Serbia pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor de pază a frontierelor.

Poliţia ungară este decisă să împiedice intrarea imigranţilor ilegali în Ungaria, pe teritoriul Uniunii Europene, de aceea şi-a oferit ajutorul ţărilor din Balcanii de Vest. Membrii contingentelor cu nr. 46, care pleacă în Serbia, şi nr. 58, cu destinaţia Macedonia de Nord, ale Poliţiei Ungare au fost salutaţi de comandantul direcţiei generale a poliţiei de frontieră din cadrul ORFK, László Balázs, în incinta sediului central al Poliţiei de Alertă din Budapesta.

Poliţiştii unguri vor avea ca sarcină principală patrularea în scopul prevenirii şi descoperirii trecerilor ilegale de frontieră, precum şi cooperarea la arestarea traficanţilor de oameni şi a migranţilor ilegali. Ei vor activa nu numai în zona de graniţă, ci şi în interiorul ţării. Contingentele contribuie la protejarea porţiunilor de frontieră cu vehicule de teren, echipamente de vedere pe timp de noapte şi camere termice.

Poliţiştii care fac parte din contingente – 30 în Macedonia de Nord şi 20 în Serbia – vor purta echipament ungar în timpul activităţii şi îşi vor exercita dreptul la intervenţie sub comanda şi controlul organelor de ordine din ţara respectivă, precizează Hirado.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro