Ungaria, noi reproșuri la adresa UE: Ne atacă legile privitoare la protecția copilului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Prin vocea ministrului Justiției de la Budapesta, Ungaria a lansat noi reproșuri la adresa Uniunii Europene.

Ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, a lansat un nou atac împotriva Uniunii Europene în această săptămână, criticând instituțiile UE pentru că ignoră creșterea tot mai îngrijorătoare a tentativelor de trecere ilegală a graniței în Europa, dar, pe de altă parte, pedepsesc guvernele naționale pentru punerea în aplicare a legislației interne.

Într-o postare pe Facebook de marți seară, Varga a acuzat „birocrația de la Bruxelles” că „adoarme din nou fără a lua în serios provocările pe care le ridică migrația”.

„În loc să acționeze, vorbesc despre pachete și directive”, a susținut ea, subliniind faptul că „numărul de încercări ilegale de intrare la granița noastră de sud a depășit deja 10.000 doar în ianuarie anul acesta.”

În 2021, Uniunea Europeană a avut cereri de azil similare cu cele 2016, considerat pe scară largă drept punctul culminant al crizei migrației, despre care criticii cred că arată cât de puțin a făcut UE pentru a opri criza. În plus, cu politici favorabile migrației, cum ar fi Pactul UE privind migrația care sunt propuse la Bruxelles, zeci de milioane de migranți s-ar putea îndrepta către continent.

„Următorul deceniu va reprezenta o perioadă de provocări periculoase: migrație în masă și pandemii”, a avertizat Varga, solicitând o întărire a frontierelor externe terestre, maritime și aeriene ale Uniunii Europene.

Legea Ungariei pentru Protecția Copilului

Ea a adăugat că, deși Uniunea Europeană poate să nu ia problema în serios, „națiunile comunității pot conta întotdeauna pe Ungaria”.

Ministrul maghiar al justiției a expus apoi obiecțiile Uniunii Europene față de Legea Ungariei pentru Protecția Copilului, care a intrat în vigoare anul trecut și a impus restricții asupra vânzărilor de produse pentru copii care afișează sau promovează schimbarea de gen sau homosexualitatea. De asemenea, legea restricționează predarea subiectelor LGBT la elevii din sistemul de învățământ din Ungaria.

Varga a dezvăluit că va transmite Comisiei Europene răspunsul guvernului ungar cu privire la procedura de infringement lansată împotriva țării din cauza legii.

Partidele de opoziție de stânga, activiștii LGBT și grupările pentru drepturile omului au considerat legislația discriminatorie față de Comisia Europeană, susținând că încalcă garanțiile libertății de exprimare și nediscriminare prevăzute în Carta Drepturilor Fundamentale.

„Atacul împotriva Ungariei asupra Legii privind protecția copilului, care este în mod clar o competență națională, este nedemn”, a susținut Varga. „Prin aderarea la UE, țara noastră nu a renunțat la suveranitatea sa, pur și simplu a permis exercitarea în comun a unor competențe, care însă nu include modul în care sunt crescuți copiii noștri. Aceasta este responsabilitatea exclusivă a părinților unguri.

Comisiei nu-i place faptul că am rezistat presiunii ideologice și am oprit lobby-ul LGBTQ la gardurile școlilor. Nici măcar nu se deranjează cu referirile noastre la Legea fundamentală și Carta drepturilor fundamentale a UE, deoarece scopul lor este clar: să sancționeze Ungaria”, a adăugat Varga, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel