Ungaria își retrage sprijinul acordat României pentru aderarea la OECD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul Ungariei a anunțat că își retrage sprijinul acordat României pentru aderarea la OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) totul după ce activitatea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș a fost suspendată.

Secretarul de stat Levente Magyar a transmis surprinderea Guvernului ungar față de situația în care se află respectivul liceu și a spus la o conferință de presă că acțiunea autorităților române echivalează cu un atac împotriva Bisericii Catolice, a minorității ungare, copiilor, familiilor și procesului de restituire în România.

Guvernul din Ungaria și-a suspendat sprijinul față de aspirațiile României de a se alătura unor organizații internaționale, cum ar fi OCDE. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat maghiar.

OCDE este implicată într-un proces de reflecţie strategică cu privire la viitorul său, inclusiv procesul de extindere. Pe de altă parte, ţara noastră s-a profilat ca un candidat nu doar eligibil, dar şi credibil pentru aderarea la această organizaţie. Potrivit evaluării OCDE, România a făcut progrese constante în procesul de asimilare a instrumentelor organizaţiei, plus aderarea la peste 30 de instrumente legale şi recomandări. Un exemplu în acest sens este recenta aderare a României la Agenţia pentru Energie Nucleară, care confirmă întărirea parteneriatului dintre OCDE şi România.

Ministerul de Externe de la București arată într-un comunicat că "autoritățile centrale au în atenție situația acestei unități de învățământ pentru identificarea celor mai potrivite soluții care să răspundă interesului solicitanților şi să fie conforme cadrului juridic în vigoare, în acest scop fiind instituit un dialog constant între autorități şi persoanele interesate. Autoritățile române sunt interesate de identificarea unor soluții care să asigure un real dialog intercultural, menit a promova toleranță şi buna conviețuire interetnică la nivelul societății române şi care să asigure o bună integrare a cetățenilor români, indiferent de etnie, în societatea română."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel