Ungaria câştigă dramatic cu Scoţia şi mai speră la calificare
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Selecționata Ungariei păstrează speranțe de calificare în optimile de finală după ce a obținut o victorie dramatică împotriva Scoției, cu scorul de 1-0, duminică seara, pe Stuttgart Arena. Meciul a fost ultima confruntare din Grupa A a Campionatului European de Fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Unicul gol al partidei a fost înscris de Kevin Csoboth în minutul 90+10, în urma unui contraatac. Deși a fost un meci tensionat, cu puține ocazii clare de gol, ambele echipe vizau locul al treilea din grupă. Scoția, care ar fi avut mai multe șanse la calificare în cazul unei victorii, nu a reușit să trimită niciun șut pe poartă în prima repriză.

Ungaria a fost echipa mai periculoasă, având prima ocazie de gol prin șutul de la distanță al lui Bolla în minutul 8, apărat de portarul Gunn. În minutul 41, Orban a trimis mingea în bară, dar se afla în ofsaid. Ultima acțiune a primei reprize a aparținut lui Szoboszlai, care a șutat peste poartă în minutul 45+1.

Scoțienii au avut prima lor oportunitate abia în minutul 53, când Adams a șutat de la distanță fără a-l pune în dificultate pe portarul Gulacsi. Dardai a avut o șansă de a marca în minutul 64, când a reluat periculos cu capul după o centrare a lui Bolla.

Un moment critic al meciului a avut loc în minutul 69, când atacantul maghiar Barnabas Varga și-a pierdut cunoștința în urma unei ciocniri în careul scoțian. Acesta a primit îngrijiri medicale de urgență și a fost scos de pe teren pe targă, acoperit de un paravan, în scene care au amintit de stopul cardiac suferit de danezul Christian Eriksen la EURO 2020.

Deși Scoția a forțat un gol al victoriei, Ungaria a fost mai aproape de a marca. Portarul Gunn a avut intervenții salvatoare la șuturile lui Schaefer în minutul 90 și Szoboszlai în minutul 90+1, iar Csoboth a lovit bara în minutul 90+2. La poarta cealaltă, Gulacsi a apărat un șut periculos al lui Hanley în minutul 90+8. În ultima fază a meciului, Kevin Csoboth a marcat golul victoriei pentru Ungaria, din centrarea lui Sallai în minutul 90+10.

Scoția părăsește turneul ocupând ultimul loc în grupă, în timp ce Ungaria, cu trei puncte și un golaveraj negativ de 2-5, trebuie să aștepte rezultatele celorlalte meciuri pentru a afla dacă se află printre cele patru echipe norocoase de pe locul al treilea care se califică în optimile de finală.

Au evoluat echipele:

Scoția:

 
1. Angus Gunn - 2. Anthony Ralston (23. Kenny McLean, 83), 13. Jack Hendry, 5. Grant Hanley, 26. Scott McKenna, 3. Andrew Robertson (căpitan; 18. Lewis Morgan, 89) - 7. John McGinn (17. Stuart Armstrong, 76), 14. Billy Gilmour (11. Ryan Christie, 83), 8. Callum McGregor, 4. Scott McTominay - 10. Che Adams (9. Lawrence Shankland, 76).  
Selecționer: Steve Clarke.

Ungaria:

1. Peter Gulacsi - 21. Endre Botka, 6. Willi Orban, 24. Marton Dardai (4. Attila Szalai, 74) - 14. Bendeguz Bolla (18. Zsolt Nagy, 86), 17. Callum Styles (8. Adam Nagy, 61), 13. Andras Schaefer, 11. Milos Kerkez (23. Kevin Csoboth, 86) - 20. Roland Sallai, 10. Dominik Szoboszlai (căpitan) - 19. Barnabas Varga (9. Martin Adam, 74).  
Selecționer: Marco Rossi.

Arbitru: Facundo Tello  
Arbitri asistenți: Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky (toți din Argentina)  
Al patrulea oficial: Espen Eskaas (Norvegia)  
Arbitru video: Alejandro Hernandez (Spania);  
Arbitri asistenți video: Juan Martínez Munuera (Spania), Tiago Martins (Portugalia)

Cartonașe galbene: Styles (18), Orban (26), Schaefer (44), McTominay (50), Kleinheisler (75), Csoboth (90+11).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel