Ungaria, acuzații grave: Cum se face ȘANTAJUL în UE cu statul de drept
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministrul ungar al justiției, Judit Varga,  susține că statul de drept este folosit adesea pentru șantaj politic. 

Statul de drept „nu trebuie utilizat ca instrument pentru șantajul politic”, a declarat luni ministrul ungar al justiției, Judit Varga, comentând pe tema rapoartelor privind statul de drept în ţările membre promise pentru săptămâna aceasta de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen Statul, scrie Hungary Today.

"Statul de drept este o prioritate în Europa, dar atunci când este implementat la nivel de declarații politice, s-ar putea transforma cu ușurință într-o regulă a șantajului. Statul de drept nu este un concept exact, ci rezultatul unor evoluţii de-a lungul istoriei, iar acesta poate fi evaluat numai printr-un dialog între statele membre care se respectă reciproc şi nu trebuie folosit ca instrument de şantaj politic", a declarat Judit Varga.

Ungaria este pe deplin de acord că statul de drept este o prioritate, dar atunci când este folosit ca instrument de șantaj în diverse scopuri politice, atunci statul de drept se încheie, a adăugat ea.

"Dacă se introduc sancțiuni financiare fără a specifica ce standarde trebuie respectate, atunci statul de drept se încheie.", a spus Judit Varga. 

Ungaria se așteaptă ca sursele rapoartelor promise de Von der Leyen să fie publicate mai târziu și că vor fi tratate cu critici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel