Nivelul crescut al Dunării îngreunează accesul către vaporul scufundat la Budapesta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Căpitanul navei de croazieră care a intrat în coliziune pe Dunăre cu o ambarcaţiune turistică, provocând cel mai probabil moartea sud-coreenilor aflaţi la bord, urmează să compară sâmbătă în faţa instanţei, în timp ce creşterea nivelului fluviului în urma inundaţiilor a împiedicat tentativele autorităţilor de a ajunge la epavă, relatează Reuters. 

Salvatorii nu au reuşit să ajungă vineri la ambarcaţiunea scufundată, la două zile după ce aceasta s-a scufundat cu 28 de persoane la bord, aproape toate din Coreea de Sud şi în privinţa cărora se crede că nu au supravieţuit.

Căpitanul ucrainean, care neagă că ar fi încălcat vreo regulă sau că ar fi comis vreo infracţiune, a fost arestat de poliţia ungară joi.

Procurorii urmează să decidă sâmbătă dacă vor prelungi arestul preventiv al căpitanului de 64 de ani. Este neclar până acum ce a provocat accidentul, în care nava de croazieră lungă de 135 de metri a lovit şi scufundat ambarcaţiunea mai mică de agrement miercuri noapte. Căpitanul navei de croazieră, identificată de poliţia ungară sub numele C. Iuri din Odessa, a fost 'zguduit de consecinţele accidentului şi regretă că nu a putut evita accidentul, transmiţând condoleanţele familiilor victimelor', a declarat unul dintre avocaţii săi vineri, citat de MTI.

Între timp, un purtător de cuvânt al Viking Cruises, cu sediul în Elveţia, care deţine vasul de croazieră, a precizat vineri într-un comunicat că susţine investigaţia şi cooperează cu autorităţile. 'Suntem profund întristaţi de incident şi gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre cei care au fost afectaţi şi spre familiile lor', a spus purtătorul de cuvânt. 'Înţelegem că căpitanul a fost pus sub acuzare de autorităţile locale şi ar fi nepotrivit ca noi să comentăm în timp ce procesul legal este în curs de desfăşurare'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel