UNESCO, o franțuzoaică și o întrebare. Cioroianu: Ne tot face să zâmbim
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe în cabinetul Tăriceanu și profesor al Facultății de Istorie din cadrul Universității București, a povestit pe contul său de Facebook ce a dorit să afle o femeie din Franța care a sunat  la secretariatul Delegației permanente a României la UNESCO.

„În cursul dimineții de azi (n.r. marți), la secretariatul Delegației permanente a României la UNESCO a sunat o doamnă, franțuzoaică, spunând că urmează să locuiască ceva mai mult timp în România, alături de soțul său (cu un contract de muncă) și punând și o întrebare simpatică foarte, care, de câteva ore, ne tot face să zâmbim: întrebarea era dacă pot lua cu ei, în România, și pisica familiei!

LATER EDIT: rândurile de mai sus au fost scrise în jur de 12h, ora Franței. Acum este puțin după 17h, o.Fr. Mulțumesc tuturor celor care ați intervenit, depășindu-mi așteptările!

Iată răspunsurile la întrebările dvs:

1. Da, evident, doamna a fost asigurată că poate (și chiar încurajată!) să vină cu pisica. Amuzant ni s-a părut că a sunat la UNESCO pentru asta, dat fiind că noi tratăm dosare materiale și imateriale, nicidecum ființe vii. Dar no problem, respectul oamenilor pentru animalele de companie trebuie respectat ca atare.

2. Doamnei i s-au dat coordonatele consulatului Ro la Paris, pentru toate detaliile privind vaccinuri, acte etc. Există o normă europeană, nimic de discutat aici. Profit de prilej pentru a spune că Ro are în Franța câteva consulate (Paris, Marsilia, Lyon, Strasbourg) ai căror titulare/i depun o muncă reală și constantă.

3. Între timp, cu ajutorul jandarmeriei române (și franceze?), chiar a și fost identificată pisica în cauză: poartă un plasture franțuzesc și e deja nebună de fericire că va veni în România, unde măcar șoarecii au gust natural, nu de plastic, ca în alte țări UE!”, a scris Adrian Cioroianu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel