Urmărește emisiunea live
Uneltele de ucis vampiri ale unui înalt lord englez au fost vândute mai scump decât se credea inițial
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: hansonsauctioneers.co.uk
Sursă foto: hansonsauctioneers.co.uk
O trusă de ucis vampiri s-a vândut la licitație cu un preț mult mai mare decât cel estimat inițial. 

Potrivit Hansons Auctioneers, o trusă pentru uciderea vampirilor deținută cândva de un aristocrat britanic a declanșat un război internațional al licitațiilor înainte de a fi vândut cu de șase ori prețul său estimat. Setul de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care s-a vândut joi cu 13.000 de lire sterline, i-a aparținut lui Lord William Malcolm Hailey (1872-1969), fost administrator al Indiei Britanice, a declarat Hansons Auctioneers într-un comunicat de presă.

”Fie prin frică, fie prin fascinație, este interesant să știi că un membru al celei mai înalte ordini sociale aristocratice, un bărbat cu un loc în Camera Lorzilor, a achiziționat acest obiect”, a declarat Charles Hanson, proprietarul casei de licitații. ”Ne reamintește că mitul vampirilor afectează oameni din toate categoriile sociale.”

Credința în vampiri există și astăzi

Cutia conține articole esențiale necesare pentru a alunga vampirilor însetați de sânge, inclusiv crucifixe, apă sfințită, țăruș și ciocan de lemn, mărgele de rozariu, o Biblie gotică, sfeșnice de alamă, pistoale asortate și un balon de pulbere de alamă, scrie CNN

”Sarcina de a ucide un vampir a fost extrem de serioasă, iar relatările istorice sugerau necesitatea unor metode și instrumente speciale. Articole cu semnificație religioasă, cum ar fi crucifixele și Bibliile, se credea că resping acești monștri, de unde și prezența lor în trusă”, a spus Hanson.

Elementul ciudat a atras ofertanți din întreaga lume, inclusiv Franța, Statele Unite și Canada. Un ofertant anonim din Regatul Unit a câștigat.

Nu este clar dacă cumpărătorul va folosi kitul. Dar Hansons Auctioneers spune: ”Credința în vampiri, o creatură asemenea unui strigoi despre care se spune că are nevoie de sânge uman pentru a supraviețui, are sute de ani în urmă și persistă în unele părți ale lumii astăzi”.

Legenda primei femei vampir din România - ”Loana cea însetată de sânge”

Moartea Ioanei Constantinescu, cunoscută ca ”Loana cea însetată de sânge”, era pe prima pagină a ziarelor din Timişoara în toamna anului 1909. Prima ”femeie-vampir” decedase la numai 27 de ani după ce a înghiţit o cantitate mare din propriul sânge.

Pe 25 octombrie 1909, ziarele din Timișoara anunțau că Ioana Constantinescu a decedat, la 27 de ani, cu două zile în urmă. Conform autopsiei, ea fusese bătută de către oamenii care o considerau „femeie-vampir”, dar se stinsese după ce înghițise o cantitate mare din propriul sânge. Pentru veridicitate, exista și o poză făcută la o oră după decesul său, potrivit unui articol publicat de Antena1. 

Primul caz concret de „femeie-vampir” de la noi din țară a fost cel al Ioanei Constantinescu, cel puțin, așa consemnează ziarele vremii. Pe 25 octombrie 1909, presa din Timișoara, pe atunci în Imperiul Austro-Ungar, nota despre ”Loana cea însetată de sânge”:

„Ioana Constantinescu decedată în toamna lui 1909. Cauza morții: ritual de sinucidere cauzată de „ingerarea unei mari cantități din propriul sânge”. Conform autopsiei autorizate și semnate de către legiști. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel