Unele gospodine pun spuma de ras în mașina de spălat. Nu-ți poți imagina de ce apelează la acest truc
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Unele gospodine pun spuma de ras în mașina de spălat. Nu-ți poți imagina de ce apelează la acest truc. Sursa - pixabay.com
Unele gospodine pun spuma de ras în mașina de spălat. Nu-ți poți imagina de ce apelează la acest truc. Sursa - pixabay.com
Este greu de imaginat o casă în care să nu existe o mașină de spălat, care ușurează foarte mult munca gospodinelor. 

Dar și mașinile de spălat se pot murdări rapid. În astfel de situații, trebuie să aloci timp și efort curățării aparatului electrocasnic.

O persoană fără experiență se gândește că trebuie să meargă la un magazin cu produse chimice de uz casnic și să se aprovizioneze cu detergenți speciali. Dar nu este nevoie să te grăbești. În astfel de situații, în ajutor îți vin produsele pe care deja le ai în casă.


Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape: iată o metodă ideală

De exemplu, pentru o astfel de procedură este potrivită spuma de ras. Trebuie să pui puțină spumă pe un șervețel și să ștergi mașina în interior și în exterior. Spuma de ras va elimina nu doar mizeria, ci și mirosurile neplăcute.

O atenție deosebită, în timpul curățării,  trebuie acordată garniturii de cauciuc din cuvă, pereților laterali și altor zone unde se adună murdăria. 

Este necesar să distribui spuma de ras pe pereții interiori ai mașinii de spălat și să o lași să acționeze 20 de minute. La final, îndepărtează spuma cu o cârpă curată. Apoi trebuie să pornești o spălare în vid a mașinii de spălat.

Vezi și.

Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

Pentru ca podeaua să fie mereu curată, nu este nevoie să folosiți detergenți chimici scumpi, care pot fi nocivi pentru sănătate și mediu.

Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat

Pentru ca podeaua să rămână curată mult timp, trebuie să prepari chiar acasă un produs natural. Există o modalitate minunată, care ne ajută să avem o podea strălucitoare și fără dungi. În plus, datorită acestui produs, puteți spăla mai rar podeaua.

Pentru a face un produs special, veți avea nevoie de:

1/2 capac de detergent lichid pentru vase;

10 litri de apă caldă;

25 de grame de glicerină.

Se amestecă toate ingredientele într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, puteți adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Există și alte metode pentru a vă ajuta să vă mențineți suprafețele fără detergenți: 

Oțetul alb este ideal pentru curățenie și degresare. Pentru a-l utiliza, trebuie să amestecați, într-o găleată, o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă. Pentru a parfuma totul, adăugați și câteva picături de ulei esențial. Această soluție este ideală pentru orice tip de podea.

Ulei vegetal -  Această metodă de curățare a podelei este excelentă pentru protejarea podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Pentru a face acest remediu, amestecați, într-o găleată, următoarele ingrediente: 1 linguriță de ulei vegetal; 1/2 cană oțet alb; detergent pentru vase; 1 pahar cu apă.

De asemenea, puteți pune produsul într-o sticlă și pulverizați produsul pe zonele afectate de murdărie și grăsime. Îți poți lua rămas bun de la murdărie pentru o lungă perioadă de timp.

Vezi și:

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Luați o linguriță de zahăr și faceți asta pentru a rezolva o mare problemă din bucătărie. Nu ne putem imagina viața fără zahăr. Îl folosim pentru a îndulci rețetele de patiserie și diverse băuturi, dar și pentru a pregăti creme, deserturi și tot felul de delicii culinare. Astăzi, însă, vă vom surprinde. Luați o linguriță de zahăr și faceți asta pentru a rezolva o mare din bucătărie.

Cum să-ți speli părul fără șampon, folosind doar produse naturale din cămară

O problemă foarte frecventă, care apare, mai ales vara, în bucătărie poate fi rezolvată cu o lingură de zahăr. Ați înțeles deja despre ce vorbim? Ei bine, vara furnicile ne invadează casa, mai ales bucătăria, fiind atrase de numeroasele alimente depozitate.

Cu ajutorul unor ingrediente puteți crea o capcană pentru furnici. Tot ce aveți nevoie este zahăr, un ou fiert tare și amidon de porumb. Totul va fi rezolvat fără prea mult efort.

Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari 

Mai întâi, pregătim oul fiert și îl lăsăm să se răcească complet. Se sfărâmă apoi într-un bol și se combină cu zahărul și două lingurițe de amidon de porumb. Amestecă pentru a obține o pastă omogenă din care trebuie să facem mai multe biluțe.

Aranjăm aceste biluțe în punctele strategice ale bucătăriei, dar și în restului casei. Furnicile vor rămâne o amintire îndepărtată. Metoda  este eficientă și mai presus de toate nu este la fel de dăunătoare precum clasicele insecticide.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel