Unde greșești când nu poți să slăbești. Carmen Brumă: Faci prea mult sport
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Carmen Brumă a explicat care sunt cele trei greșeli care ne împiedicăm să slăbim.

"Trei greșeli care te împiedică să slăbești. Faci prea mult sport. Da, da, ai auzit bine! Știu că sună ciudat venind din partea mea, dar antrenamentele cardio lungi de o oră şi peste o oră, făcute des, pot crește nivelul de cortizol, iar asta va diminua arderea de grăsime și va stimula pofta de mâncare, iar asta va face dificilă menținerea unui deficit caloric, esențial într-un proces de slăbire.

Nu te cântări zilnic și nu te bază pentru monitorizare doar pe numărul de kilograme! Folosește un cântar inteligent care măsoară, pe lângă greutate, și grăsimea viscerală, nivelul de hidratare, masa osoasă. Nu dormi suficient sau somnul tău este unul superficial, iar asta încetinește procesul de slăbire, scade sinteza proteică și dereglează hormonii foamei și saţietăţii”, a explicat Carmen Brumă pe Instagram.

De ce scăpăm greu de burtă

Recent aceasta a vorbit și despre grăsimea de pe abdomen și motivul pentru care scăpăm greu de ea.

"Când vorbim despre grăsimea abdominală, cred că e foarte important să punctez câteva lucruri. Grăsimea abdominală nu este foarte deranjantă doar din punct de vedere estetic, ea este și foarte periculoasă pentru că îți dă semnalul că nu este doar grăsime subcutanată, ci este și grăsime viscerală, acea grăsime care înconjoară organele vitale și care este asociată atunci când depășește o anumită cantitate cu boli cardio-vasculare, cu diabet de tip II, cu o grămadă de boli pe care nu ți le dorești. Nu trebuie să dai burta jos doar pentru costumul de baie. Deși foarte mulți fac acest lucru. Trebuie să ai un abdomen plat pentru că este mai sănătos așa”, a spus Carmen Brumă pentru unica.ro.

Totul ar ține de alimentație și abia apoi de sport.

"Apoi, abdomenul se face în primul rând în bucătărie. Este o axiomă din zona aceasta wellness - fitness care e perfect adevărată. Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău. Mușchii, într-adevăr, vor fi lucrați, dar vor fi în permanență acoperiți de o "păturică" de grăsime. Dacă nu dai "păturica" jos în bucătărie, nu au cum să se vadă abdominalii”, a mai spus vedeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel