Unde te poți testa GRATUIT pentru COVID-19. LISTA farmaciilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
LISTA unităților farmaceutice autorizate pentru desfăşurarea activităţii de testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2. 

"Potrivit art. 8 din Ordinul ministrului sănătății nr. 644/2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

Sublinem că serviciul de testare prestat de către unitățile farmaceutice poate fi tarifat, in acord cu legislatia in vigoare", a transmis Ministerul Sănătăţii.

VEZI LISTA COMPLETĂ AICI

Teste de salivă anti-Covid-19 în şcoli, fără acordul părinților

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit și despre efectuarea testelor anti-Covid-19 la elevi, fără a fi necesar un formular de acord din partea părinților. Ministrul susține că este vorba despre un ”screening”, și nu de ”un act medical”. 

”E o măsură de screening, nu cred că pentru această măsură de screening, care nu este un act medical, e nevoie de formulare de acord. Este pur şi simplu prelevarea unui strop de salivă. Nu cred că trebuie să exagerăm în cazul ăsta. Există aceste teste utilizate în mai multe state europene, este adevărat, nu este un test omologat la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, dar este un test omologat la nivelul unor agenţii naţionale, precum cele din Franţa sau Austria”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.742. Dintre acestea, 1.320 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați.

VEZI BILANȚ COVID, 30 septembrie 2021. Peste 12.000 de noi cazuri. Situația din ultimele 24 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel