Data publicării:

Unde se găsesc adolescenții toxicomani și ce s-ar putea face pentru aceștia. Radu Leca explică ce poate face concret România într-o problemă scăpată de sub control

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Într-o nouă emisiune Ultrapsihologie, Radu Leca, psiholog, a vorbit despre prăpastia în care se azvârlă tinerii ce recurg la droguri.

"Adolescenții toxicomani reprezintă o structură concretă de suflete pierdute. Și ăsta e adevărul. În interiorul grupurilor din care fac parte, în interiorul găștilor, în interiorul elementelor toxice de prietenie pe bani sau din frică, acești copii sunt supuși de cele mai multe ori noțiunii de prezență în dependență.

Adică ei intră într-un grup în care dependența de droguri este clară. Ca dânșii să facă parte dintr-un grup, trebuie ori să plaseze drogurile, ori să le consume sub formă extremă, inclusiv cele de mare risc.

Adolescenții toxicomani sunt peste tot, dar există, în primul rând, elemente concrete din partea statului român și a guvernului României de prevenție a acestor elemente de flagel, inclusiv prin apariția campaniei realizate alături de Agenția Națională Antidrog la nivel național - Unspoken.

Unspoken reprezintă unul dintre pionieratele în campaniile antidrog în care oamenii sunt invitați în formulă virtuală să participe la workshop-uri cu și despre prevenția consumului, dar există și cu soluții pentru părinți. Mediatic, foarte bine realizat. Au fost realizate o serie de elemente din interiorul campaniei la Unspoken.

Grafica este absolut superbă, numărul oamenilor a crescut și am ajuns în foarte multe sute de școli la nivel teritorial", arată Radu Leca, psiholog.

Cum influențează prezența tatălui în viața unui adolescent dezvoltarea acestuia?

"Avem de a face cu un element foarte clar, care spune în felul următor: structura paternă este cea care definește elementar, din toate punctele de vedere viața adolescentului din punct de vedere social, familial, a regăsirii imaginii de sine în societate, la școală și în familie, a concretizării ideilor tip proiect: vreau să, mi-ar face plăcere să, ce ar fi dacă aș investi, cum pot să mă dezvolt - lângă tata, cu tata, numai cu tata.

Tatăl reprezintă esența dezvoltării unui adolescent ce înțelege că viața fără tata se realizează într-o obscuritate și într-un întuneric absolut. Tatăl este cel care susține cognitiv, emoțional, 100% psihologic, financiar, social, academic, pe structură de educație adolescentul. Alături de mamă, normal, ambii părinți au același tipuri de atribuții.

Dar tatăl, prin putere, prin model, prin modul și maniera de exprimare, prin atitudinea perfectă pe care ar trebui să o aibă în contact cu adolescentul", spune Radu Leca.

Ascultă continuarea de la minutul 4:22:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel