Data publicării:

Unde se cultivă cel mai iute ardei din lume

Autor: Florina Pop | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ardeii iuți au efecte benefice pentru organism FOTO: pexels.com
Ardeii iuți au efecte benefice pentru organism FOTO: pexels.com

Cel mai iute ardei din lume nu se cultivă  în India, cum ne-am fi așteptat.

Consumul de ardei iute, cu măsură, are efecte benefice pentru organismul uman. Însă, puțin se știe că cel mai picant ardei se cultivă în Carolina de Sud, SUA, deși cea mai mare cantitate de ardei iute o exportă India. O spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la Universitatea de Știință și Medicină Veterinară din Cluj pe Facebook:

”Știați că India produce, consumă și exportă cea mai mare cantitate de ardei iute din lume și că cel mai iute ardei a fost cultivat în Carolina de Sud? Ardeii iuți au fost introduși în India abia în secolul al XV-lea, dar au înregistrat un real succes. Carolina Reaper (cultivat prima data in Carolina de Sud) este cel mai iute ardei din lume.

Pe scara Scoville (unitățile care măsoară cât de iute/picant este un ardei) are un scor de 1,6 milioane. Prin comparație, un jalapeño are 5 000, un habañero 200 000 și un ghost chilli un milion”,

Experții spun că ardeiul uite are beneficii excelente pentru corp: ajută la pierderea kilogramelor nedorite, te mențin sătul, stimulează metabolismul. Ardeiul uite poate fi folosit și ca insecticid natural pentru plante. 

VEZI și: Cum faci insecticid natural. Ai nevoie de trei ingrediente banale din bucătărie: Unul este ardeiul iute

Vei avea nevoie de 400 grame ardei iute tocat, o căpăţână de usturoi şi o linguriţă de pudră de ardei iute Cayenne. Tot acest amestec se dă prin blender, până ce devine o pastă. Pasta se pune în 15 litri de apă şi se lasă la macerat timp de 24 de ore. După ce timpul a trecut, strecoară soluţia şi adaugă 3 linguri de detergent de vase, pentru a te asigura că soluţia aderă mai bine pe suprafaţa aplicată. După aceea, aplică soluţia ca atare.

VEZI și: REȚETĂ cu ardei iute

Ingrediente: 1 kg carne tocată amestec, 5 cartofi, 3 cepe medii, 1 cutie roşii cubuleţe, 50 g stafide, 1 linguriță oregano, 1 linguriță chimen, 50 ml ulei, 3 căţei de usturoi, sare şi piper, 3 ardei iuţi.

Cum se prepară: Cartofii se curăţă, se taie cubuleţe mici şi se fierb timp de 15 minute. Carnea se căleşte vreme de câteva minute, până se albeşte, scrie bucataras.ro. Separat ceapa se toacă foarte mărunt şi se căleşte puţin în câteva linguri de ulei. Când carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa. Se lasă câteva minute să-şi împrumute gusturile, se sărează şi piperează şi se adaugă şi ardeii iuţi tăiați rondeluțe şi usturoiul pisat. Roşiile cubuleţe se zdrobesc bine, se adaugă şi ele împreună cu stafidele hidratate din timp în apă rece, timp de 30 de minute. Apoi, se adaugă și cartofii fierţi şi scurşi. Se adaugă chimenul şi oregano şi totul se lasă la foc mic, timp de 15 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel