Horia Constantinescu, șeful ANPC, se întoarce în Constanța, candidat la Primărie. Cine este Grasa, desemnat pentru CJ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Horia Constantinescu, președintele ANPC / Inquam Photos / Octav Ganea
Horia Constantinescu, președintele ANPC / Inquam Photos / Octav Ganea
Horia Constantinescu și Cătălin Grasa ar fi candidații PSD la Primăria Constanța, respectiv la Consiliul Județean.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, ar fi fost desemnat de PSD candidat la Primăria Constanța, potrivit unor surse din partid citate de G4Media. Totodată, medicul Cătălin Grasa ar fi candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Constanța.

Citește și: Tandem Horia Constantinescu - Decebal Făgădău pentru alegerile locale din Constanța: Unde-s doi puterea crește

Horia Constantinescu, în vârstă de 50 de ani, este șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din ianuarie 2022. Conform CV-ului publicat pe site-ul instituției pe care o conduce, el este absolvent al Colegiului ”Sfântul Sava” în 1993, și are o diplomă de licență, la Universitatea ”Nicolae Titulescu” din București, la Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, dar și o diplomă de master în cadrul Universității ”Bioterra”, tot la Facultatea de Drept, dar pe profilul Securitatea Comunitară și Terorismul.

Cătălin Grasa este fostul șef al Spitalului Județean, numele său apărând târziu în discuțiile pentru candidatură. Se pare că pe Decebal Făgădău nu l-ar fi acceptat conducerea centrală a partidului. 

Legătura dintre Horia Constantinescu și cazul Ferma Dacilor

Înainte de a primi această funcție el a fost directorul OPC Constanţa. Horia Constantinescu a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri, dar este considerat un personaj controversat în primul rând din cauza faptului că în octombrie 2023 promovase printr-un mesaj pe Facebook Ferma Dacilor, care a ars la doar două luni distanță, omorând opt oameni.

"Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați. Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public. Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani. Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee. Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine. Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume. Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse. Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie. PS am adăugat dulceața de… ROȘII!", era reclama făcută de Horia Constantinescu în octombrie 2023, pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Controversatul caz Ferma Dacilor și implicarea lui Horia Constantinescu. De ce, într-o țară civilizată, șeful ANPC ar fi fost „decapitat” / video

Horia Constantinescu ar deține o avere uriașă, asta deși declarațiile de avere depuse de el în perioadele în care a ocupat funcții publice ar fi pline de lacune. Sursele din presă arată că șeful Protecției Consumatorilor ar fi achiziționat foarte multe proprietăți în 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel