Unde ninge în România. ANM, informare meteo generală până vineri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DCNews
FOTO: DCNews
Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenționare de Cod Galben de ninsoare.

Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a emis avertizare nowcasting Cod Galben de ninsori pentru orele următoare. 

Prognoza de specialitate arată că, până la ora 19:00, în județele Sibiu și Brașov, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala ninsori moderate cantitativ, care vor depune 15-25 cm de zăpadă.

”Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore”, precizează ANM.

Citește și: Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Meteorolog: Nu este vreo regiune care să scape de prezența ploilor

De asemenea, este în vigoare o informare meteo generală, de astăzi, de la ora 10:00, până în 15 martie, la ora 10:00, conform mesajului ANM: ”În intervalul menționat, vor fi precipitații în toate regiunile și se vor acumula cantități de apă în general de 10...15 l/mp. În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia, local precipitațiile vor fi moderate și se vor acumula  25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. 

Vor fi ploi, iar în zona montană, în special la altitudini de peste 1200 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent. În jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel