Unde merg românii în vacanță și pentru business în Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Germania este a doua destinație de vacanță și business pentru români, din Europa.

Conform celor mai recente date ale Institutului Federal de Statistică, în anul 2016 Germania a înregistrat peste 880.000 de înnoptari ale turiștilor români și o creștere procentuală de 10,1% față de anul anterior, când s-au înregistrat 801.705 înnoptări.

Având în vedere numărul de turiști cazați pe teritoriul german, România a avut una dintre cele mai mari creșteri față de țările din regiune. Cu o cota de piață de 12%, Germania este pe locul al doilea ca destinație din Europa, pentru turiștii romani.

Regiunea Bavariei (26,7%), Baden-Wruttemberg (19,4%) și Hessen (14,7) se numără printre zonele preferate. Turiștii români preferă sejururile lungi, de peste 4 zile și au un buget zilnic de aproximativ 64 euro. 69% dintre turiștii români în Germania aleg să călătorească cu mașina, însă este în creștere numărul celor ce preferă avionul (19% din totalul turiștilor români în Germania) și autocarul (10%).

[citeste si]

Conform statisticilor, turiștii își planifică din timp vacanțele (57%) și aleg în continuare să își rezerve vacanțele prin intermediul agențiilor de turism (31% din total). În ceea ce privește scopul călătoriei, potrivit unui comunicat de presă, 44% dintre turiștii români își petrec vacanța în Germania în timp ce 29% vin în interes de serviciu. Majoritatea turiștilor care aleg Germania ca destinație turistică fac parte din generația tânără, cu vârste cuprinse între 15-34 de ani (49%). Numărul turiștilor de peste 55 de ani reprezintă 27% din totalul celor care vizitează Germania.

Germania a depășit 80 de milioane de înnoptări în anul 2016

În anul 2016, Germania a continuat trendul de creștere a turismului de incoming, înregistrând un plus de 1,4% comparativ cu anul 2015 și depășind nivelul de 80 de milioare de înnoptări. Europa rămâne cea mai puternică piață - sursa de turiști care aleg să își petreacă vacanțele pe teritoriul german, cu o cotă de piață de 73,7% și o creștere față de anul anterior de 1,9%. Este urmată de SUA (creștere de 2,5%) și continentul asiatic care a înregistrat o ușoară scădere de 1,1%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel