Unde fugea Ramona de presă? Răspunsul PNL-USR
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
foto captură video Youtube
foto captură video Youtube
Ramona Săseanu, jurnalista PNL care va reforma Televiziunea Română,  a debutat cu stângul, stâng, drept, stângul. Un marș cu viteză de fugă rușinoasă, dar sănătoasă, din fața presei care dorea să-i pună două-trei întrebări.

De, transparența e al doilea nume al Dreptei, primul fiind competența (două examene picate, un Spiru Haret de nota cinci, găsiți mai competent în PNL? Vorba lui Barna: altul mai competent ca Voiculescu n-a avut nici USR, uzina de competență și valoare din România).

Una-i, una, alta-i alta.

Unde fugea, de fapt, Ramona? O glumă de șantier ar putea să răspundă cu titlul unei cărți celebre printre puștani, dacă ar fi calambur. Dar e falsă ideea indusă astfel. Nu Ramona va suge din bugetul TVR, ci aceia care au așezat-o în fruntea bucatelor.

V-ați întrebat de ce este scandal doar pe numirile la TVR, mai deloc pe cele de la Radio? Sau de ce Radio România s-a aflat mai mereu în topul audiențelor, iar televiziunea publică la coada clasamentelor? Nici măcar controlul politic al Televiziunii nu mai e astăzi o miză, că nu te bați să controlezi nimic.

Diferența stă în decoruri. Și alte achiziții (filme, scenarii, drepturi, meciuri-unde poți să câștigi, la teșcherea, și când pierzi, la difuzare). La Radio banii nu pot fi dijmuiți de conducere, se duc pe relee și pe salarii, iar angajații livrează, fac performanță, au public, emisiunile lor au valoare. La TVR se pot face bani, aruncând banii pe achiziții de tot felul. Și asta poate foarte bine să dirijeze PNL, care știe piesa, a exersat-o încă din 2004, când TVR reușea să mai bată, la vreun Revelion, Minimax sau DuckTV.

Dacă USR a găsit, după zeci de ageamii aruncați în funcții pentru că l-au înjurat pe Dragnea, și pe unul care are tangență cu domeniul pe care îl va administra, PNL a ieșit cu o fake-news-eriță, cu o politrucă  de toată jena, care fuge de rușine când o întreabă presa despre CV. Fuge să se ascundă în buncărul din Calea Dorobanților, nr. 191. Instituție cu pază militarizată, în care nu intră nici Poliția, darmite presa. Acolo ar putea sta liniștită patru ani nu doar Ramona Săseanu, urmărită de reporteri, ci și câțiva urmăriți general, că oricum nu se uită nimeni, nu are cum să-i găsească cineva.

P.S.

Mizerabil modul în care Dreapta ”recompensează” performanța profesională. Știu, la noi câștigătorii Puterii, încă  acționează ca sălbaticii care se bat pe fiecare ciozvârtă, fie și pe cele căzute în praf. Nu putem încă visa la momentul când Puterea, tocmai pentru  a încuraja transparența, pentru a lăsa loc criticii, dă Opoziției misiunea de a numi șefii media publice.

Dar putem cere puțină decență, un mulțumesc spus celui care pleacă, fiindcă a fost numit de cei care au pierdut puterea? Nu spun de Doina Gradea, care a condus un dezastru. Dar Georgică Severin, care a realizat audiențe de top, cu produse de calitate artistică recunoscute de partenerii străini, care le-au importat și difuzat, ceea ce la TVR nu a fost cazul de 30 de ani,  care  a  evitat partizanatul politic, s-a încadrat în buget, nu a avut reclamații la CNA...

Dacă propaganda, pe de o parte, și mașina de vot din Parlament, pe de alta, te calcă în picioare în condițiile în care ai acționat ireproșabil la conducerea Radioului, de ce ar mai încerca următorii directori să fie imparțiali, să nu risipească banii publici, să țină sus ștacheta profesionalismului? Nu mai bine o dau pe propagandă, ajută partidul să câștige alegerile, ca să-și păstreze funcțiile? Și, între timp, la TVR, mai suge din contracte  clientela de partid, că are de unde, Ramona?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel