Unde a greşit Simona Halep în carieră. Ion Ţiriac, analiză: Dacă o vezi cu mingea, pe cuvânt...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep
Ion Ţiriac a explicat unde a greşit Simona Halep în carieră şi a analizat şansele ei la încă un Grand Slam, înainte de Roland Garros. 

”Poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate! Poate să își schimbe Halep mentalitatea și felul de antrenament? Asta, mă îndoiesc ! Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi. Halep este un talent, înnăscut, extraordinar.

Halep, dacă a făcut o greșeală cu ea, a făcut la 14-15 ani. Atunci s-a făcut greșeala cu ea…ea nu și-a făcut un status, o educație, nu morală, ci fizică cu alea 3-4-5 ore pe zi.

Dacă o vezi pe Halep cu mingea, nu de fotbal, ci de tenis: pe cuvânt, jumătate din Divizia A nu fac cu mingea de tenis 200 de lovituri fără să cadă mingea jos”, a spus Țiriac. 

Mai poate schimba ceva Halep în jocul ei? 

”Nu știu, întreabă-l pe Federer de ce, și la 38 de ani, juca 6 ore, 7 ore pe zi până când lovitura aia nu îi mai intra. Eu totdeauna am preferat un muncitor în fața unui talent! Iar cu Vilas (n.r. Guillermo Vilas, ex-număr 2 mondial în anii 70, argentinian antrenat și manageriat de Ion Țiriac) lovitura aia nu intra de 4 ori pe prosop cum avea el, 7 zile, câte 7 ore pe zi.

Astea-s 49 de ore să faci numai lovitura aia. Fiecare individ, în fiecare zi, progresează! Se schimb ! E alt individ! Dacă Becker rămânea cu mentalitatea sportivă pe care a avut-o la 17 ani, câștigă cel puțin 25 de Grand Slam-uri, nu unu! 25”, a completat Ion Ţiriac, citat de Digisport

Cele mai mari probleme, la psihic 

”Fizicul ei nu o ține atât cât o ține capul! Și când capul nu o mai ține că este frustrat, atunci se întâmplă ce se întâmplă: două Roland Garros-uri (n.r. finale pierdute cu Sharapova, în 2014 și Ostapenko, în 2017), vezi un Australian Open (învinsă de Wozniacki în 2018)”, a mai spus miliardarul.

Ce șanse are Simona Halep la Roland Garros și cine e favorit la turneul masculin

Roland Garros, al doilea turneu de tenis de Mare Şlem al anului, porneşte la drum duminică, 22 mai, urmând să se încheie tot într-o zi de duminică, 5 iunie.

Oficial, turneul a început încă de luni, 16 mai, când au avut loc primele meciuri din cele 3 tururi preliminare care preced accederea pe tabloul principal. Spre deosebire de Wimbledon, pe zgura de la Paris pot călca inclusiv sportivii din Rusia şi din Belarus, interzişi la Londra. Întrecerea anunţă un duel interesant între generaţia tânără, reprezentată de Alcaraz, Rublev, Tsitsipas, Zverev, Ruud şi Aliassime, şi generaţia veteranilor, cu Novak Djokovici şi cu Rafael Nadal în frunte.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel