Unde a fost descoperit singurul pește cu „dinți umani” și ochiul lui Sauron
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Așa ceva nu s-a mai văzut până acum!

În inima Amazonului, cercetătorii au descoperit recent o specie de pește fascinantă denumită Myloplus sauron, numită astfel datorită unei dungi distinctive negre care amintește de Ochiul lui Sauron. Acest pește a fost confundat timp de aproape două sute de ani cu o specie similară. Cunoscut sub numele comun de pacu sau Myloplus schomburgki, acest pește este asemănător cu piranha, dar are dinți plați adaptați pentru măcinare. Preferă să se hrănească cu fructe și plante, fiind în general inofensiv pentru oameni.

Un mix ciudat de specii

Studiile recente au demonstrat că Myloplus schomburgki este, de fapt, format din trei specii distincte: Myloplus schomburgkii, Myloplus sauro și Myloplus aylans. Cercetătorii au folosit analize genetice pentru a identifica aceste specii, observând diferențe în numărul vertebrelor, razele înotătoarelor și configurația înotătoarelor anale la femele.

Myloplus sauron se hrănește preponderent cu plante și nu prezintă comportament agresiv, în contrast cu omonimul său fictiv. Deși există asemănări în aspect și genetică între aceste specii, oamenii de știință încă nu au clarificate relațiile evolutive dintre ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel