Data actualizării:
Data publicării:

Una dintre cele mai populare înșelătorii din România face noi victime. Poliția, avertisment pentru români. "Sunt actori foarte buni"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cum au fost păcălite de escroci două vârstnice din Alba Iulia şi Aiud.

Două vârstnice din Alba Iulia şi Aiud au fost înşelate de escroci, transmite Agerpres. Femeile au fost păcălite prin metoda "accidentul", cu 15.000 de euro, respectiv 10.000 de lei şi bijuterii din aur, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

"O femeie de 70 de ani, din Alba Iulia, şi una de 75 de ani, din municipiul Aiud, au fost sunate, pe telefonul fix, de către persoane care le-au spus că fiicele lor au fost victime ale unor accidente rutiere şi, atribuindu-şi calităţi false, le-au solicitat importante sume de bani, condiţionând acordarea îngrijirilor medicale de plata acestora. La uşile celor două femei s-a prezentat un individ care a intrat în posesia sumei de 15.000 de euro, în cazul femeii din Alba Iulia, respectiv 10.000 de lei şi 50 de grame de bijuterii din aur, în cazul femeii din Aiud", se arată în comunicatul IPJ Alba.

VEZI ȘI: Înșelătorii online. Ce trebuie să faci dacă ai căzut în plasă. Avertismentul specialiștilor

IPJ Alba, avertisment pentru români: Persoanele care doresc să vă înşele sunt actori foarte buni



Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor celor două fapte de înşelăciune şi recuperarea prejudiciilor. IPJ Alba lansează un avertisment pentru români în privința acestui tip de înşelăciune.

"Atragem din nou atenţia cetăţenilor că atunci când primesc un telefon sau sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi să se asigure cu privire la informaţiile primite. Persoanele care doresc să vă înşele sunt actori foarte buni, care posedă un simţ natural în a identifica victimele şi care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment", precizează IPJ Alba. 

VEZI ȘI: Nouă înșelătorie în România. O femeie din Bacău a rămas fără 80.000 de lei. Ce este metoda "Generalul American"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel