Urmărește emisiunea live
Una dintre cele mai fotografiate case de pe Insula Thassos, scoasă la vânzare. Cât costă vila care fură privirile turiștilor din Grecia - Galerie Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Una dintre cele mai populare case de pe Insula Thassos este de vânzare.

Una dintre cele mai fotografiate case din Insula Thassos din Grecia este de vânzare, transmite Realitatea Plus. Proprietarii cer 120 de mii de euro pentru casa din Orașul Panagia. Vila are 2 etaje, 8 camere și o suprafață de 140 de mp. Casa este utilată și mobilată, potrivit detaliilor din anunț.

Vânzătorii menționează că vila a fost construită în anul 1967, are 3 dormitoare, 2 băi și o bucătărie.  În plus, în spatele casei este și o grădină.

"Vând casă decomandată, Thasos, Panagia, 140 mp, în teren de 100 mp, 2 nivele, parter, 8 Camere, 3 dormitoare, 2 băi, 1 bucătărie. Pardoseli: gresie, sintetic. An construcție: 1967. Stare: renovat, certificat energetic: D. Caracteristici: ușă de pază, mansardă, scări interioare, ferestre termopan, balcoane, grătar, animale de companie permise, fără taxe de construcție, mobilier, casă de piatră, casă tradițională, lux, penthouse, aerisit, la fațadă, luminos, curte din spate (grădină), vopsit, renovat. Are vedere la munte.", se arată în anunțul publicat pe Tospitimou.gr .

Casă în Grecia. Cele mai scumpe și mai ieftine zone din Grecia pentru a cumpăra proprietăți

Prețul proprietăților din Grecia a crescut la niveluri fără precedent în 2022. Potrivit Spitogatos, cea mai importantă aplicație folosită în Grecia pentru a căuta proprietăți imobiliare, suburbiile sudice ale Atenei sunt zonele cele mai scumpe pentru a cumpăra proprietăți, scrie Greek Reporter.

Prețul mediu de-a lungul Rivierei Atenei, linia țărmului de-a lungul Golfului Saronic, chiar în afara capitalei Greciei, este de 3.067 de euro pe metru pătrat, o creștere cu 10,9% față de aceeași perioadă din 2021. Se pare că reamenajarea fostului aeroport al Atenei, Hellinikon, a dus la un mai mare interes pentru casele din zonă. 

"Dezvoltarea imobiliarelor în Hellinikon, care este considerat cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa, va avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, în special în suburbiile sudice ale Atenei, crescând și mai mult prețurile atât pentru închiriere, cât și pentru cumpărarea caselor și apartamentelor.", a declarat Ana Vukovic, directorul general al Collier’s Greece, pentru Greek Reporter.

Cererea mare de proprietăți din Riviera Atenei a determinat și creșterea prețurilor în vecinătatea Pireus, unde a existat o creștere de 11,9%. Prețurile în centrul Salonicului au crescut cu 11,7%.

Cicladele sunt a doua cea mai scumpă zonă din Grecia

Cicladele sunt a doua cea mai scumpă zonă pentru a cumpăra proprietăți în Grecia. Prețul a crescut cu 6,9% în al doilea trimestru al anului 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut. O casă medie din Ciclade costă 2.887 de euro pe metru pătrat. Cicladele au fost întotdeauna un magnet pentru investitori, aici venind oameni în principal din SUA și Australia, dar și cumpărători din Marea Britanie, Franța, Italia și Orientul Mijlociu.

Mykonos și Santorini sunt cele mai scumpe insule pentru a cumpăra proprietăți din Ciclade. Potrivit unui sondaj recent realizat de site-ul financiar Oikonomikos Tachydromos (OT), prețurile solicitate pentru o casă de lux în Mykonos variază de la 5.500 de euro pe metru pătrat la 7.500 de euro pe metru pătrat, în timp ce există cazuri în care o vilă poate depăși prețul de 10.000 de euro pe metru pătrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel