Data publicării:

Una dintre cele mai căutate femei din Europa a fost arestată în Germania după zeci de ani de fugă

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
O fostă membră al unui grup militant desființat, implicat în jafuri și tentative de crimă, a fost arestată în Germania după mai bine de 30 de ani de fugă.  

Daniela Klette, în vârstă de 65 de ani, nu a opus rezistență în momentul în care a fost reținută într-un apartament din Berlin, luni seara, a declarat Friedo de Vries, șeful departamentului de investigații penale din Saxonia Inferioară.

Klette a fost găsită singură, iar poliția a confiscat, de asemenea, un pistol, două încărcătoare și cartușe în blocul din cartierul Kreuzberg al capitalei.

Friedo de Vries a mai spus că a avut loc o a doua arestare la Berlin, dar identitatea persoanei nu a fost încă confirmată.

Klette a fost ulterior dusă cu un elicopter la o închisoare din orașul Bremen, din nordul Germaniei.

Ea era membră a Facțiunii de stânga a Armatei Roșii (RAF), a cărei campanie violentă împotriva a ceea ce a declarat că este imperialismul american și opresiunea capitalistă a muncitorilor s-a soldat cu 34 de morți și sute de răniți.

Poliția o vânează de ani de zile, împreună cu foștii ei colegi, Ernst-Volker Staub și Burkhard Garweg, care au fost incluși pe lista Europol a celor mai căutați oameni din Europa în 2020.

Pont din partea populației

Autoritățile și-au intensificat eforturile pentru a-i reține pe fugari după ce au primit un pont din partea populației în noiembrie.

Acest lucru a dus la un apel la o emisiune de televiziune populară despre infracțiuni în urmă cu două săptămâni, care a adus 250 de ponturi suplimentare pe care poliția încă le analizează.

Trioul a fost asociat cu cel puțin 12 jafuri comise în nordul Germaniei între 1999 și 2016 și este căutat și pentru tentativă de omor.

Autoritățile consideră că presupusele lor jafuri au fost comise pentru a strânge fonduri, mai degrabă decât din motive politice.

Facțiunea Armata Roșie a apărut în urma protestelor studenților germani împotriva războiului din Vietnam, dar s-a declarat desființată în 1998.

Grupul a fost în spatele atentatului cu bombă din 1993 asupra unei închisori nou construite în Darmstadt, la sud de Frankfurt. Nimeni nu a fost rănit în atacul care a fost ultima acțiune majoră a RAF înainte de dizolvarea acesteia, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel