Un zbor al companiei Singapore Airlines a fost lovit de turbulențe severe. O persoană a murit și mai multe au fost rănite
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
A murit o persoană și mai multe au fost rănite după ce un zbor la companiei Singapore Airlines a întâmpinat turbulențe severe.

O persoană a murit la bordul unui avion al companiei Singapore Airlines care a întâmpinat turbulențe puternice în timpul unui zbor de la Londra la Singapore, a anunțat marți compania aeriană.

Avionul Boeing 777-300ER a fost deviat spre Bangkok, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei Singapore Airlines. Mai multe persoane au fost rănite, a precizat compania aeriană, deși nu a specificat câte. Aceasta a precizat că la bord se aflau 211 pasageri și 18 membri ai echipajului.

Zborul a aterizat la Bangkok la ora locală 15:45, marți.

„Colaborăm cu autoritățile locale din Thailanda pentru a oferi asistența medicală necesară și trimitem o echipă la Bangkok pentru a oferi orice asistență suplimentară necesară”, a precizat compania în postarea sa.

„Prioritatea noastră este de a oferi toată asistența posibilă tuturor pasagerilor și echipajului de la bordul aeronavei”, a adăugat compania aeriană, transmițând condoleanțe celor afectați.

Când apar turbulențele

Turbulențele apar atunci când un avion zboară prin mase de aer care se ciocnesc și se mișcă cu viteze foarte diferite.

În cazul unor turbulențe ușoare și moderate, pasagerii ar putea simți o presiune asupra centurii de siguranță, iar obiectele neasigurate s-ar putea deplasa în cabină.

În cazurile severe, turbulențele pot arunca pasagerii în jurul cabinei, provocând răni grave și, uneori, moartea.

În martie 2023, turbulențele puternice au dus la moartea unui fost oficial al Casei Albe, la doar câteva zile după ce șapte persoane au fost transportate la spital după ce un alt zbor comercial a suferit turbulențe semnificative.

În iulie 2023, șapte persoane au fost rănite la bordul unui zbor al companiei Hawaiian Airlines către Sydney, Australia, când avionul a fost zguduit de turbulențe puternice, iar în decembrie 2022, 36 de persoane au fost rănite la bordul unui zbor al companiei  Hawaiian Airlines din Arizona către Honolulu, 20 de persoane fiind transportate la spital.

Un studiu din septembrie 2022 prevede că turbulențele în aer liber vor crește semnificativ pe glob până în perioada 2050-2080, în special de-a lungul celor mai aglomerate rute de zbor, iar cel mai puternic tip de turbulență va crește cel mai mult, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel