Un vrăjitor din Noua Zeelandă a fost concediat după două decenii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un vrăjitor din Noua Zeelandă a fost concediat după două decenii  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un vrăjitor din Noua Zeelandă a fost concediat după două decenii / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
După două decenii, un oraș din Noua Zeelandă a concediat vrăjitorul oficial al urbei.

Christchurch, un oraș din Noua Zeelandă, se desparte de vrăjitorul său oficial după mai bine de două decenii. Comentariile sale jignitoare cu privire la femei și noua strategie de turism a guvernului local ar fi condus la concedierea acestuia. 

Ian Brackenbury Channell este cunoscut sub numele de Vrăjitorul din Noua Zeelandă și chiar așa e certificat și pe documente oficiale precum pașaportul său. El se află în statul de plată al Consiliului municipal Christchurch din 1998, primind un salariu anual de 16.000 dolari SUA pentru a „oferi lecții de vrăjitorie și alte servicii ale acestui domeniu - ca parte a activității promoționale pentru orașul Christchurch ", potrivit site-ului Stuff din Noua Zeelandă.

„Consiliul s-a întâlnit cu vrăjitorul și i-a înmânat o scrisoare prin care îi mulțumea pentru serviciile oferite orașului Christchurch în ultimele decenii și l-a informat că am pus capăt acordului nostru formal”, a declarat Lynn McClelland, asistentul director executiv al consiliului. Plata finală va fi efectuată în decembrie.

Decizia a fost una dificilă, potrivit lui McClelland. Ea a explicat că orașul Christchurch se schimbă pentru a „reflecta din ce în ce mai mult comunitățile noastre diverse și a prezenta un oraș vibrant, divers, modern, care este atractiv pentru rezidenți, vizitatori interni și internaționali, afaceri noi și lucrători migranți calificați”.

Schimbările din oraș nu ar fi singurul motiv al concedierii vrăjitorului

Poate că acesta nu a fost singurul motiv, relatează The Guardian, citând comentariile controversate făcute de Channell în aprilie.

"Iubesc femeile, le iert tot timpul, nu le-am lovit niciodată. Nu lovi niciodată o femeie pentru că vânătăile ușoare le vor face să le spună vecinilor și prietenilor lor, iar apoi vei avea mari probleme", a spus el la o proiecție a emisiunii de actualitate New Zealand Today.

Channell a precizat pentru Stuff că consiliul l-a înlăturat pentru că nu se potrivea cu imaginea modernă a orașului, numindu-i „o grămadă de birocrați care nu au nicio imaginație” și „nu se gândesc la modalități de promovare a Christchurch în străinătate”.

În ciuda dezamăgirii sale, Channell a promis că va continua să viziteze Christchurch's Arts Center pentru a discuta cu turiștii și localnicii.

"Nu va fi nicio diferență. Voi continua să mă implic", a spus el. „Va trebui să mă omoare pentru a mă opri”, a mai precizat vrăjitorul, potrivit NPR.org.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel