Un vot lui Diaconescu e un vot pentru Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Marko Bela s-a raliat poziției prezidențiale, potrivit căreia liderii opoziției sunt imaturi, ba chiar infantili, așa cum a declarat el Agerpres. Kelemen Hunor e creația lui Bela și nu se va dezice prea curând de creatorul său. Cât despre Verestoy Attila, brokerul Uniunii, nu pot uita cum a ocolit de două ori tribuna Parlamentului, la ultimul discurs prezidențial, doar pentru a apuca să-i strângă mâna și să primească o bătaie de umăr de la Băsescu. Așa că speranța românilor că ungurii îi vor scăpa de actuala Putere s-a cam ofilit. Din punct de vedere moral, maghiarii nici nu sunt obligați să dreagă ceea ce au greșit românii înșiși, în 2009. UDMR l-a susținut pe Geoană, românii au ales pân-au cules. Din punct de vedere practic, liderii maghiarilor nu au niciun interes pentru alte combinații electorale. Cei care decid cu adevărat în UDMR sunt fie în Guvern, fie în anchete, la DNA, fie în ambele situații.

Pe de altă parte, cu cât e mai bine închegată majoritatea parlamentară, cu atât mai puțină nevoie este de UDMR. Niciodată în istoria acestei formațiuni, cotația ei la Bursă nu a fost mai mare. Ce-o fi la anu, or mai vedea. Ori românii trag împrăștiat, iar ungurii au din nou apă la moară, ori lucrurile se vor tranșa, deci oricum n-ar fi câștigat mare lucru, din mila învingătorilor.

E bine fiindcă știm, de acum, pe ce picior dansăm. Ecuația electorală s-a simplificat. Avem pe de o parte echipa asociată guvernării Băsescu-Boc și fantomițele pregătite pentru diversiune (PER, Dan Diaconescu Direct etc), pe de alta USL. UDMR este o pagubă în alegeri, lucru verificat și în 2009. Oricât ar plimba PDL sistemul electoral, ca purcica dovleacul, cu comasări, diaspora și alte baconcisme, oricât de bine și-ar juca Băsescu rolul, USL nu are cum să piardă, dacă la atât se rezumă strategia electorală a portocaliilor.  Datele economice nu se vor schimba, până la anul, decât în mai rău, Doamne ferește!

Iar românii care au luat țeapă de la actuala Putere vor răzbunare. Chiar și cel mai retardat alegător va înțelege, până la urmă, că un vot lui Diaconescu e un vot pentru Băsescu. Oricât de mulți primari vor trăda, orice dezvăluiri vor apărea, nu există un răzbunător mai bun decât USL. Sunt Ponta și Antonescu infantili, răi, corupți, copiloți sau alte aiureli inventate de propaganda portocalie? Cu atât mai mult vom râde de Băsescu, dacă ăștia îl vor învinge, deci cu atât mai mult îi vom vota, o să spună electoratul nemulțumit de actualul regim. Adică 85 la sută dintre români.

Traian Băsescu știe cel mai bine că așa merg lucrurile, doar a câștigat mereu pe un vot negativ. Simpla combinageală electorală, în care adună MER cu PER și-i dă SPER... poți să speri mata, dar speri degeaba.

Iată de ce mă aștept la mișcări spectaculoase pe scena politicii românești. Planurile comunicate parlamentarilor PDL (confirmate deja de Boc) sunt doar mișcări de suprafață, utile partidului, însă nu salvatoare. Fie în laboratoarele de la Cotroceni este asamblată o nouă armă secretă, fie războiul e pierdut. Rămâne doar ca Sever Voinescu să anunțe victoria finală. Și apoi să stingă lumina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel