Un virus face ravagii printre bebeluşi. 12 copii, în stare gravă la Marie Curie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mai mulți bebeluși sunt în stare gravă la Spitalul Marie Curie din Capitală, aceștia suferind de aceleași infecții.

Un bebeluş de 11 luni a murit din cauza unei infecţii digestive grave, la Spitalul Marie Curie din Capitală, iar alţi 9 copii au fost transferaţi la Bucureşti din Argeş. În plus, urmează ca încă trei bebeluşi să ajungă la spitalul din Bucureşti, precizează realitatea.net. Cei 9 bebeluși sunt din județul Argeș.

Medicii au stat de vorbă cu părinţii si au aflat că toţi aceşti copii au fost hrăniţi cu lapte de vacă care nu a fost suficient fiert sau li s-a dat supă cu carne de pui crescuţi în gospădărie, iar carnea nu a fost suficient de bine fiartă.

Părinţii au mai sus că au folosit la preparea mâncării apă de la robinet şi se merge şi pe o altă pistă, ca nu cumva apa să fie fost contaminată.

Nu există niciun indiciu care să ateste că ar fi vorba de lapte praf, copiilor dându-se doar lapte de vacă.

Ședință de urgență la Prefectura Argeș

Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cazul copiilor din judeţul Argeş infectaţi cu bacteria Escherichia coli, internaţi în prezent la Spitalul de Copii 'Marie Curie' din Bucureşti.

Prefectul a mai spus că nu există elemente care să conducă la concluzia că virusul ar proveni din apa furnizată prin reţelele publice. Şi directorul DSP Argeş, medicul Mioara Bucur, a dat asigurări anterior că toate reţelele de alimentare cu apă din judeţ sunt monitorizate şi verificate periodic.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel