Un vas de croazieră s-a ciocnit de un aisberg. „Dacă murim va fi ca în Titanic” - VIDEO în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un vas de croazieră s-a ciocnit de un aisberg. 

Cuvintele „Momentul Titanic” sunt probabil ultimul lucru pe care vrei să-l auzi atunci când te afli pe o barcă – dar aceasta a fost expresia folosită de un pasager de la bordul vasului de croazieră Carnival Spirit săptămâna trecută, după ce nava a lovit în mod neașteptat un aisberg, scrie CNN.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar nava nu a fost avariată în urma acestui incident. Un purtător de cuvânt al companiei Carnival Cruise Line a confirmat faptul că nava lovit „o bucată rătăcită de gheață în derivă”.

Carnival Spirit naviga pe Tracy Arm Fjord, Alaska, o cale navigabilă la sud de orașul Juneau, cunoscută pentru frumusețea sa spectaculoasă și bucățile de gheață plutitoare. Videoclipurile cu momentul impactului au circulat ulterior pe rețelele sociale deoarece mai mulți pasageri au filmat momentul în care nava s-a ciocnit cu bucata mare de gheață.

„Momentul Titanic”, filmat

Cassandra Goskie a postat un videoclip pe TikTok în care se aude o voce care spune: „Dacă murim, a meritat cu siguranță, este un moment Titanic”, chiar înainte ca vasul să lovească bucata de gheață.

@cass_goskie 9/5/24 Carnival Spirit hit an iceberg. It didnt do any damage that caused us to use any emergency procedures. The crew did an amazing job at accessing the damage and keep all of its crew and passengers safe and informed! #greenscreenvideo #alaskacruise #carnivalcruise #iceberg #fyp #icebergincident #cruiseaccident #titanic #carnivalspirit ♬ original sound - Cassandra Goskie



Între timp, Saurabh Singhal, unul dintre pasageri, a scris într-o postare pe Facebook că nava s-a oprit „ore în șir pentru a evalua daunele”.

„O evaluare a stabilit că nu a fost deteriorată corpul navei, iar nava și-a continuat croaziera și nu a existat niciun impact asupra operațiunilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Carnival pentru CNN Travel.

Nava de croazieră a pornit deja într-o nouă călătorie



Carnival Spirit și-a încheiat croaziera de șapte zile în Alaska, marți, fără întrerupere, întorcându-se la Seattle, Washington. De atunci, nava a pornit într-o altă călătorie dus-întors în Alaska, de data aceasta pentru 14 zile.

În 2022, nava Norwegian Cruise Line, Norwegian Sun, a lovit o bucată de aisberg în timp ce naviga în Alaska, suferind avarii la prova tribord. Nu au fost răniți.

Alaska este o destinație populară de croazieră, dar se pare că în ultimii ani localnicii sunt tot mai îngrijorați de supraaglomerarea căilor navigabile din regiune. Apele din Alaska sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind unele dintre cele mai dificile de navigat pentru navele de croazieră.

„Gheața este dură și poate deteriora corpul sau elicele. Vânturile și curenții puternici fac navigarea în apa înghețată și mai grea”, a declarat căpitanul John Herring, un pilot marin din Alaska, care conduce nave în regiune pentru a asigura trecerea în siguranță. 

Cum s-a reușit evitarea unei tragedii

În ciuda acestor condiții dificile, „foarte rar vedem probleme legate de navigarea în ape înghețate”, a declarat expertul în croazieră Chris Gray Faust, editor executiv al Cruise Critic.

„Vasele de croazieră de astăzi sunt construite special pentru a naviga pe ape diferite. Cei care navighează în Alaska nu numai că sunt capabili să reziste la ape înghețate, ci au căpitani experimentați care sunt familiarizați cu peisajul, motiv pentru care incidentul raportat nu a cauzat nicio problemă navei sau navigației”, a declarat Gray Faust .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel