Un urs, văzut în Praid. Avertizare RO-ALERT
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Jandarmii au fost chemaţi să alunge un urs văzut în localitatea Praid.

Locuitorii din Praid au fost avertizaţi printr-un mesaj Ro-Alert despre posibilul pericol prezentat de un urs care a coborât în localitate.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, prezenţa animalului a fost observată de un bărbat pe drumul care trece prin faţa Salinei Praid, dar la sosirea echipajului de jandarmi, ursul nu mai era în zonă.

"Apelul la 112 a fost făcut de către un domn care a observat un urs pe drumul ce trece prin faţa Salinei Praid. Pe principiul direcţionării în zonă a celei mai apropiate patrule, la faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Regele Ferdinand I" Târgu Mureş şi un echipaj de poliţie. La momentul sosirii acestora în zona unde a fost semnalat ursul, acesta nu se mai afla acolo. Echipajele au mai rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a trimis locuitorilor din zonă un mesaj Ro-Alert, pentru a-i avertiza despre posibilul pericol, iar la faţa locului a fost prezent un echipaj de poliţie dar şi un echipaj SMURD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel