Un urs polar a cerut ajutorul oamenilor, după ce şi-a prins limba într-o conservă de lapte condensat - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un urs polar a cerut ajutorul oamenilor, după ce şi-a prins limba într-o conservă de lapte condensat / Foto: Captură video Daily Mail
Un urs polar a cerut ajutorul oamenilor, după ce şi-a prins limba într-o conservă de lapte condensat / Foto: Captură video Daily Mail
Urs polar din Rusia a fost salvat după ce şi-a prins limba într-o conservă de lapte condensat.

Un urs polar care se plimba printr-un avanpost arctic din nordul Rusiei a fost salvat după ce şi-a prins limba într-o conservă de lapte condensat, informează Agerpres, citând Reuters. Animalul, o femelă urs în vârstă de doi ani, a fost zărit miercuri de locuitorii din aşezarea izolată Dikson, în timp ce rătăcea printre cabanele din sat și parcă căuta pe cineva care să îl ajute.

Ursul polar a fost salvat de o echipă de la Grădina Zoologică din Moscova venită la faţa locului cu avionul, care, după ce l-a tranchilizat, a îndepărtat cutia de conserve şi i-a tratat tăieturile de pe limbă.

Mikhail Alshinetsky, un veterinar de la grădina zoologică, a declarat că ursul polar era slab şi puţin deshidratat, dar că se aşteaptă ca rănile sale să se vindece.

Urșii polari înfometați, nevoiți să își caute de mâncare printre gunoaie



Într-un raport din această săptămână, o echipă de oameni de ştiinţă din Canada şi SUA a avertizat că urşii polari înfometaţi apelează tot mai adesea la gropile de gunoi pentru a se hrăni, pe măsură ce habitatul lor dispare din cauza schimbărilor climatice.

Cercetătorii au precizat că gunoiul produs de oameni reprezintă o ameninţare emergentă pentru populaţiile vulnerabile de urşi polari, în condiţiile în care animalele devin tot mai dependente de gropile de gunoi din apropierea comunităţilor nordice din locuri precum Rusia, Canada şi Alaska.

Sfârşitul lui Putin, prezis de semne mistice. L-au urmărit de-a lungul mandatelor. Întâmplările cu ursul polar și cocorii siberieni, unele dintre ele

Președintele rus Vladimir Putin ar fi urmărit de semne mistice de când a venit la putere la începutul anilor 2000: drapelul de stat la inaugurare nu a putut fi ridicat, persoana care l-a învăţat să piloteze a decedat subit, iar recent a murit şi tigrul cu apelativul "Putin", numit în onoarea sa, relatează agenţia ucraineană Unian, citând o analiză făcută de jurnaliştii de la FreeDom, un proiect al unei televiziuni ucrainene, transmite Agerpres.

Jurnaliştii de la FreeDom enumeră unele semne care marchează, în opinia lor, sfârşitul lui Putin şi prăbuşirea Rusiei.

În 2010, preşedintele Federaţiei Ruse a vizitat arhipelagul Ţara Franz Josef, unde a pus o zgardă de monitorizare unui urs polar. Câteva luni mai târziu, cercetători din zonă au descoperit că acesta se debarasase de zgardă. Unii au văzut în asta un semn rău, doar ursul alb este considerat un animal totem în Rusia, iar imaginea sa reprezintă emblema partidului Rusia Unită, partidul lui Putin. Vezi mai mult AICI.

Descoperire șocantă la ZOO Berlin. Părinții unui pui de urs polar sunt frate și soră

Iubitorii de animale din Berlin au avut un şoc când au aflat că părinţii îndrăgitului urs polar Hertha sunt de fapt frate şi soră, informează Agerpres, citând DPA. Hertha - numită după echipa locală de fotbal - s-a născut la grădina zoologică Tierpark din estul Berlinului în decembrie 2018.

Mama ei, Tonya, s-a născut la Moscova în 2009, însă documentele care o însoţeau erau greşite, a declarat marţi directorul Tierpark, Andreas Knieriem. Volodya, tatăl Herthei, a fost trimis în Olanda în 2019 din Berlin. El avea aceiaşi părinţi ca Tonya, potrivit anunţului făcut de grădina zoologică marţi.

Cum a fost făcută descoperirea

Descoperirea a fost făcută când un biolog de la Grădina Zoologică din Moscova a sesizat informaţii contradictorii despre data naşterii Tonyei în documente vechi. S-a dovedit că o altă femelă de urs polar s-a născut la Moscova cam în acelaşi timp. O analiză genetică a confirmat suspiciunea că a existat o confuzie.

"Această greşeală serioasă este un regres regretabil pentru munca atentă depusă în cadrul programului european de reproducere", a declarat Knieriem.

El a adăugat, totuşi, că a fost un caz de eroare umană, însă nu l-a atribuit Grădinii Zoologice din Moscova. Personalul de acolo a fost complet transparent, a adăugat Knieriem. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel