Un urs a fost filmat în timp ce gonea pe străzile din Slovacia. Două persoane au fost atacate - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X This Is Slovakia
Captură de ecran / Foto: Video X This Is Slovakia
Vezi imaginile cu ursul care a fost surprins pe străzile din Slovacia.

Două persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de un urs în orașul Liptovský Mikuláš din Slovacia.

O femeie în vârstă de 49 de ani a suferit o rană la umăr, iar un bărbat de 72 de ani a fost tratat pentru o tăietură la cap, au informat servicii de urgență.

Conform rapoartelor, autoritățile au condus ursul într-o pădure din afara orașului.

Într-un videoclip postat pe Internet se vede cum un urs aleargă pe o stradă, iar în alt videoclip cum se năpustește asupra unui bărbat.

Au avut loc mai multe atacuri în ultimii ani, inclusiv un atac mortal în 2021, declarat la acel moment ca fiind primul atac din Slovacia de după un secol.

Populația de urși

Începând cu anul 1989, o mai bună protecție a mediului în Europa Centrală și de Est a însemnat că urșii s-au întors în habitatele lor naturale în Munții Carpați.

Unii membri ai coaliției populist-naționaliste din Slovacia au cerut o protecție mai redusă pentru urși, astfel încât numărul în creștere al acestora să poată fi reglementat prin vânătoare.

Ministerul Mediului din Slovacia a declarat că, împreună cu România, va prezenta la următorul consiliu al miniștrilor mediului din UE o propunere de reclasificare a urșilor deoarece numărul lor înseamnă că nu mai sunt pe cale de dispariție și pot fi sacrificați selectiv.

Cercetătorii susțin că nu a existat o creștere semnificativă în populația estimată de urși în Slovacia. Potrivit acestora, populația rămâne stabilă la aproximativ 1.275 de exemplare, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel