Un ungur a spânzurat în public o păpușă ce îl reprezenta pe Avram Iancu - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
avram iancu ungur
avram iancu ungur

Csibi Barna, un funcţionar în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita a ales un mod scandalos de a petrece Ziua Maghiarilor. Cunoscut mai ales ca fiind unul dintre liderii grupării extremiste Garda Secuiască, a organizat, în centrul orașului Miercurea Ciuc, un spectacol în care o păpuşă de paie cu chipul lui Avram Iancu a fost judecată şi condamnată la moarte prin spânzurare de un tribunal, sub acuzaţiile de crimă împotriva umanităţii şi genocid.

Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, este de părere că extremiştii maghiari au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin spânzurarea simbolului naţional Avram Iancu în public, informează Antena 3.

Acţiunea a avut loc sub privirile copiilor, după care Csibi Barna a postat înregistrarea pe internet. Bărbatul este liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, o organizaţie interzisă până şi în Ungaria, dar tolerată de autorităţile române.

În urmă cu câteva zile, Csibi Barna, care este şi funcţionar al statului român în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, a fost iertat de procurori pentru alte gesturi extremiste şi ofensatoare la adresa statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel