Data publicării:

Un ucrainean care a trecut granița în România a fost ajutat de jandarmi să ajungă la familia refugiată la București 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un ucrainean de 29 de ani a trecut granița în România și a cerut ajutor pentru a ajunge la familia sa care-l aștepta la București. 

Ucraineanul s-a deplasat direct la sediul Jandarmeriei din Botoșani pentru a cere ajutorul. Familia sa era deja de ceva vreme refugiată la București. 

„Jandarmii au luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Botoșani, ucraineanul fiind predat în cele din urmă unui echipaj mixt format dintr-un jandarm și un polițist de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru clarificarea situației legale a acestuia. Echipajul a preluat cetățeanul și l-a condus la Gara Botoșani, unde i-a obținut un bilet de tren gratuit cu destinația Gara de Nord - București. Polițistul de frontieră și jandarmul s-au asigurat că acesta a urcat în tren, pentru a ajunge la familia sa, cu care a reușit să ia legătura tot prin intermediul colegilor noștri”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Jandarmeriei Botoșani.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Botoșani este un centru integrat dedicat sprijinirii refugiaților din Ucraina, care funcționează 24/7.

România a emis peste 57 000 de permise de protecție pentru cetățenii ucraineni

Autorităţile române au emis, în ultimele 24 de ore, 359 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare sosiţi din Ucraina, din 18 martie fiind emise, în total, 57.370 de astfel de permise.

"În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 34.307 mijloace de transport şi 141.933 de persoane, dintre care 12.531 de cetăţeni ucraineni", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Potrivit MAI, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36.9%.

"Angajaţii MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 5.229 de evenimente, 3.534 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.695 circumscrise situaţiilor de urgenţă. La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 948 de posibile infracţiuni, aproximativ 17% dintre acestea fiind din oficiu", arată sursa citată.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 103 autori de infracţiuni, care au săvârşit 106 fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 13 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel