Data publicării:

Un ucrainean a încercat să intre în Republica Moldova deghizat în femeie / VIDEO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un bărbat din Ucraina, speriat de ororile războiului, a mers până acolo încât s-a deghizat în femeie pentru a putea să treacă frontiera.

Un ucrainean a încercat să ajungă în Republica Moldova deghizat în femeie. Acesta a fost depistat de poliţiştii de frontieră ucraineni din regiunea Odesa. Bărbatul, de 26 de ani, călătorea într-un taxi şi avea asupra sa un document care confirma că este militar în rezervă.

Cu toate acestea, trucul nu a ajutat, la fel ca machiajul și peruca pe care bărbatul le-a purtat. Potrivit Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, bărbatului i-a fost deschisă o procedură administrativă pentru trecerea ilegală a frontierei.

Un incident similar s-a produs în urmă cu o lună la graniţa cu România. Un ucrainean de 30 de ani din Kiev a încercat să ajungă în ţara vecină, deghizat în femeie şi având cu el copilul într-un cărucior. Soțul a prezentat la control pașaportul soției sale pentru a trece frontiera. Bărbaţii cu vârsta de până la 65 de ani nu au voie să iasă din Ucraina în perioada războiului, scrie Publika.

IREAL! Kremlinul avertizează că 'va declara război' Ucrainei

 

Deși poate părea surprinzătoare, declarația lui Peskov are sens, întrucât rușii obișnuiți nu știu oficial că Rusia invadează Ucraina.

Oficialii ruși nu folosesc cuvântul „invazie” și nici „război”, ci denumesc incursiunea militară în Ucraina ca fiind „o operațiune specială”.

„Dacă Ucraina va continua provocările prin atacarea orașelor ruse, atunci Rusia va fi obligată să declare război împotriva Ucrainei”, a declarat Peskov, citat de Visegrad24.

Autoritățile ruse acuză de câteva zile lovituri militare ale ucrainenilor asupra unor localități ruse de la graniță.

Oficialii de la Kiev susțin că au găsit cadavrele a sute de civili uciși

În timp ce Kremlinul pretinde că nu este încă în război, peste 900 de cadavre civile au fost descoperite în regiunea din jurul Kievului, în urma retragerii forțelor ruse – aproape toți împușcați, potrivit Associated Press, citează poliția locală, citează The Guardian.

Numărul este dublu față de cel anunțat de autoritățile ucrainene în urmă cu aproape două săptămâni, iar prezența rănilor indică faptul că mulți au fost „pur și simplu executați”, au spus ofițerii.

Andri Nebitov, șeful forței regionale de poliție din Kiev, a declarat că cadavrele au fost abandonate pe străzi sau au fost înmorâmântate în gropi comune. El a citat date ale poliției care indică faptul că 95% au murit din cauza împușcăturilor, relatează AP.

Cel mai mare număr de victime a fost găsit în Bucha, unde erau peste 350.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel