Un ucigaș în masă din Japonia a fost executat. A înjunghiat mai multe persoane
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@Franceatpresso2)
Sursă foto: Twitter (@Franceatpresso2)
Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost executat, la 14 ani de la atacul pe care l-a comis în Tokyo. 

Japonia a executat un bărbat în vârstă de 39 de ani care a ucis șapte persoane la Tokyo în 2008, în timpul unui atac prin înjunghiere. Tomohiro Kato a comis una dintre cele mai șocante crime în masă din istoria recentă a țării, scrie BBC. Avea 25 de ani când a condus un camion într-o mulțime de pietoni aflați pe stradă la orele prânzului în cartierul comercial Akihabara, ucigând trei persoane. Apoi a înjunghiat trecătorii cu un pumnal, ucigând patru oameni și rănind alți opt.

El a fost reținut de poliție la fața locului și ulterior a recunoscut crimele în fața instanței, spunând că a fost supărat de agresiunea online. Crima a stârnit multe dezbateri în societatea japoneză de la acea vreme cu privire la crimele aleatorii, influența online și eșecurile în sprijinul pentru sănătatea mintală pentru tineri. Legile privind deținerea de cuțite au fost, de asemenea, înăsprite ca răspuns.

A fost executat după 8 ani de la condamnare

Marți, la opt ani după ce Kato a fost condamnat la moarte, guvernul a confirmat că a ordonat execuția lui.

”Cazul a fost judecat pe deplin de instanțe și concluzia finală a instanțelor a fost condamnarea la moarte. Am avut cea mai mare grijă posibilă în examinarea acestui caz”, a declarat ministrul Justiției Yoshihisa Furukawa, la o conferință de presă.

Kato a fost spânzurat în centrul de detenție din Tokyo. El și-a pierdut ocazia de a comuta pedeapsa în instanța supremă a Japoniei în 2015. Kato a spus poliției în momentul arestării sale: ”Am venit la Akihabara să ucid oameni. Nu a contat pe cine aș ucide”.

Ucigașul provine dintr-o familie bogată

Kato s-a născut într-o familie bogată și a absolvit un liceu de top. Dar el a picat examenele de admitere la universitate și s-a luptat să mențină un loc de muncă stabil după aceea. În timpul procesului său, procurorii au descris un tânăr cu probleme, care a postat de mai multe ori pe forumuri online despre furia și înstrăinarea lui față de societate.

Procurorii au spus că Kato a fost deosebit de demoralizat după ce o femeie cu care discuta online a încetat să-i mai trimită e-mailuri. În drum spre oraș, în ziua atacului, își declarase intenția de a comite o crimă în masă. Tribunalul districtual din Tokyo, cel care l-a condamnat în 2011, a declarat că fapta sa brutală nu a indicat ”nicio fărâmă de umanitate”.

Japonia rămâne una dintre puținele țări dezvoltate care încă mai utilizează pedeapsa cu moartea, în ciuda criticilor din partea grupurilor internaționale și locale pentru drepturile omului. Au fost spânzurate trei persoane din decembrie anul trecut. Cazul lui Kato este prima execuție a țării din acest an.

Peste 100 de prizonieri își așteaptă condamnarea la moarte.

Crima care a îngrozit Londra: Un român de 64 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață. Cum a ucis-o pe tânăra de doar 20 de ani

Un român, care a ucis o tânără cu un fierăstrău și apoi a îngropat-o într-un parc din nordul Londrei, a primit închisoare pe viață. Neculai Paizan, în vârstă de 64 de ani, a negat uciderea tinerei Agnes Akom, în vârstă de 20 de ani, dar a fost condamnat pentru crima în cauză săptămâna trecută la Old Bailey.

Acesta a lovit-o pe Agnes de cel puțin 20 de ori în cap cu unealta electrică. Poliția a transmis că nivelul de violență a fost cu adevărat oribil și se presupune că totul a pornit de la refuzul tinerei de a-i oferi favoruri intime bărbatului, scrie BBC. Paizan a fost condamnat la închisoare pe viață cu o pedeapsă minimă de 22 de ani.

Judecătorul Richard Marks a spus: ”Este clar din dovezi că rămâneți într-o stare completă de negare a ceea ce ați făcut în acea frenezie a violenței care i-a luat viața acelei tinere la vârsta de 20 de ani.” Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel