Un turist a rămas agățat de un copac, în prăpastie, pe Jepii Mici. Salvamont: Fără echipament, fără antrenament și fără să cunoască traseul / video + foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Salvamontiștii prahoveni au efectuat o acțiune de salvare contra cronometru, după ce un turist a căzut pe Jepii Mici din Munții Bucegi.

Un turist a căzut pe potecă, pe traseul Jepii Mici, din Bucegi, și a rămas proptit într-un copac.

„Acțiune in desfășurare pentru salvarea unui bărbat de 41 de ani din București care a căzut din poteca Jepii Mici.

Fără echipament, fără antrenament și fără să cunoască traseul, acesta a început sa urce pe munte cu soția și copilul, cu toate ca era foarte târziu.

În prima parte a traseului bărbatul a alunecat și a căzut din poteca mai bine de 10 metri. Printr-o minune s-a oprit pe o pantă foarte înclinată, deasupra unei săritori de peste 20 de metri, de unde de-a lungul anilor, nu a scăpat nimeni cu viață.

Soția acestuia a sunat disperata după ajutor, iar salvamontiștii din Bușteni și Prahova au pornit într-o cursă contra cronometru, doar că traficul de pe DN1 a făcut ca deplasarea acestora să fie aproape imposibilă. Salvatorii au fost nevoiți sa stea în coloană ca oricare participant la trafic, pentru ca Autoritățile Statului nu le-au aprobat legea folosirii semnalelor luminoase și acustice în caz de urgență.

Astfel bărbatul care abia se ținea ar fi putut cu ușurință să-și piardă viața, iar ca el au fost sute de victime de-a lungul anilor, a căror viață a atârnat de un fir de păr, doar pentru că guvernanții au ignorat aprobarea acestei legi ani la rând.

Din fericire rapiditatea deplasării echipei de salvare în teren accidentat, a făcut ca încă o viață de om să fie salvată în ultimul moment.“, au scris pe Facebook cei de la Salvamont Bușteni.

Tragedie în munți: O turistă de doar 24 de ani a murit în Bucegi. S-a împiedicat și a căzut 200 de metri în gol. Prietenul ei, preluat în stare de șoc

O turistă de 24 de ani din judeţul Neamţ a murit, sâmbătă, după ce s-a împiedicat şi a căzut 200 de metri în gol în Bucegi.

Conform datelor comunicate de Salvamont Buşteni, tânăra se afla împreună cu alte trei persoane pe traseul de la Crucea Caraiman spre cabana Caraiman.

La un moment dat, fata s-a împiedicat şi a căzut aproximativ 200 de metri în abrupt, spre Valea Jepilor Mici, din Brâna Caraimanului. Prietenul tinerei, aflat în stare de şoc, a fost predat unui echipaj de ambulanţă, scrie Agerpres. 

O echipă formată din 12 salvatori montani participă la acţiunea de recuperare a trupului turistei decedate (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel