Un tunel de evadare a fost găsit sub un centru de detenție pentru imigranți: 3 metri adâncime, 20 de metri lungime! Mai aveau 5 metri și evadau
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
La un centru de detenție pentru imigranți a fost descoperit un tunel săpat de deținuți. 

Autoritățile de la granițele Australiei nu au confirmat încă informațiile conform cărora un tunel de evadare subteran a fost găsit sub centrul de detenție de la Yongah Hill, situat în vestul țării. Mai mulți deținuți au fost mutați într-o altă aripă a centrului, a informat un purtător e cuvânt al deținuților veniți din rândul refugiaților. 

Autoritățile locale au fost informate despre tunel în cursul acestei dimineți, 11 mai. 

„Raportul informează despre un tunel care a fost construit sau săpat, lung de 2,4 metri, construirea lui durând ceva timp, deci ar fi interesant să vedem cum au reușit oamenii să facă asta. Din informațiile obținute până acum, situația este stabilă și știm că nu a fost vorba despre nicio evadare ci doar despre o tentativă”, a declarat Chris Antonio, președintele comitatului Northampton. 

Un reprezentant al Coaliției pentru Imigranți crede că a putea fi vorba despre un tunel mult mai mare, lung de 20 de metri, săpat la o adâncime de 3 metri. Acesta a mai menționa faptul că tunelul a fost descoperit de gardienii aripii Falcon. 

„Era destul de avansat, au făcut o treabă bună preț de mai multe luni. Era la vreo 3 metri adâncime și trecea deja de primele 2 garduri interioare. Încă 5 metri și ar fi trecut de gardul perimetrului exterior. Cu toate acestea, a fost muncă grea”, a spus reprezentantul, conform ABC Australia

Nu se știe dacă tunelul a fost săpat de o singură persoană sau de un grup de deținuți. Autoritatea de la granițele Australiei nu a dorit să comenteze subiectul. 

La Yongah Hill sunt 350 de deținuți, marea majoritate dintre aceștia dorind azil politic în Australia. La Yongah Hill au mai fost tentative de evadare pe deasupra gardului, dar acesta este primul caz de tunel. În 2013, mai mulți vietnamezi au sărit gardul și au încercat să fugă din facilitate. Și în 2001, în New South Wales, 23 de imigranți ce doreau azil politic au scăpat din centrul de detenție Villawood din Sydney, săpând un tunel.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel