Un tribunal italian ordonă analiza vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager: "O premieră în Italia, şi poate în Europa"
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 30 iul 2022, 14:41
WhatsApp
Foto: Agerpres
Un tribunal italian sesizat de o persoană care se opune vaccinării anti-COVID a dispus analiza în laborator a vaccinurilor pe bază de ARN mesager (ARNm), a declarat sâmbătă avocata reclamantului, relatează AFP.

Tribunalul din Pesaro, lângă San Marino (est), a însărcinat un expert să identifice conţinutul vaccinurilor anti-COVID produse de Moderna şi Pfizer/BioNTech. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie, a declarat avocata Nicoletta Morante.

În opinia acesteia, este vorba despre "o premieră în Italia, şi poate în Europa".

Reclamantul, care a contractat deja boala, este un bărbat de 50 de ani care lucrează în sistemul de învăţământ şi a cărui activitate este supusa obligaţiei de vaccinare în Italia. În urma refuzului de a se vaccina, el se află sub sancţiuni administrative, potrivit avocatei sale.

Pe lângă faptul că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de COVID satisface buna administrare a medicamentului, el vrea să ştie ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri şi dacă acestea din urmă conţin "excipienţi de uz non-uman sau periculoşi pentru sănătate", potrivit plângerii consultate de AFP.

Tratamentul pe bază de ARN mesager permite celulelor să reproducă proteinele prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască şi să le neutralizeze.

În susţinerea plângerii civile înaintate tribunalului din Pesaro, avocata a inclus opinia unui cercetător, prezentat ca fiind un virolog independent, care consideră că vaccinurile ARNm nu îndeplinesc funcţia de protecţie pentru care sunt administrate. Aceste vaccinuri, a scris el în plângere, "nu au conformaţia funcţională declarată", iar răspunsul imunitar pe care îl generează "este ineficient".

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 12 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID au fost administrate la nivel mondial şi 60% din populaţie a primit două doze de vaccin, scrie Agerpres.

Un medic din Austria s-a sinucis. A fost vizat de militanţii anti-vaccin: "Ameninţări mai întâi pe internet și apoi în persoană, direct în cabinet”

Liderii austrieci au făcut apel la unitate națională după ce un medic care s-a confruntat cu amenințări din partea activiștilor anti-vaccinare și a teoreticienilor conspirației pandemiei de coronavirus și-a luat viața.

"Să punem capăt acestei intimidări și să punem capăt apariției fricii. Ura și intoleranța nu au loc în Austria noastră", a spus președintele Alexander Van der Bellen, salutând-o pe Lisa-Maria Kellermayr drept un medic care a sprijinit vindecarea oamenilor, protejându-i de boli printr-o abordare prudentă a pandemiei.

„Unii oameni s-au înfuriat și acești oameni au speriat-o, au amenințat-o, mai întâi pe internet și apoi și în persoană, direct în cabinetul ei”. a continuat Alexander Van der Bellen, notează Reuters.

G Ad:

Cadavrul medicului -- care a oferit adesea interviuri presei despre combaterea pandemiei de coronavirus și promovarea vaccinărilor -- a fost găsit vineri în biroul ei din Austria Superioară.

Procurorii au transmis că au găsit un bilet de adio și că nu plănuiesc o autopsie.

Austria a renunțat luna trecută la planurile de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru adulți, declarând că este puțin probabil ca măsura să crească una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

Zeci de mii de oameni au mărșăluit în proteste regulate împotriva blocajelor anul trecut, evidențiind o diviziune socială față de măsurile de sănătate publică pe care le-au experimentat multe țări.

Dar moartea medicului -- despre care asociația medicilor austrieci a spus că reflectă o tendință mai largă de amenințări la adresa personalului medical -- a șocat țara.

"Ura împotriva oamenilor este de neiertat. Această ură trebuie să înceteze în sfârșit", a spus ministrul Sănătății, Johannes Rauch.

Guvernul austriac a anunţat marţi că va renunţa în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această ţară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări, informează DPA.

Potrivit noilor dispoziţii ale Guvernului austriac, care vor intra în vigoare pe 1 august, orice persoană care nu se simte bolnavă poate să îşi părăsească locuinţa după un rezultat pozitiv la un test COVID-19, însă va trebui totuşi să respecte anumite restricţii.

Printre acestea se află obligativitatea de purtare a unei măşti sanitare de tip FFP2, cu excepţia situaţiilor în care persoana infectată se află în aer liber şi la o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alţi oameni. În plus, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 nu vor avea acces în spitale, aziluri pentru vârstnici, unităţi pentru persoane cu handicap şi centre de sănătate.

"Cei care sunteţi bolnavi, staţi acasă!", a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, după anunţul referitor la aceste modificări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro