Data publicării:
Un tribunal din Germania a condamnat 3 membri ai unei reţele de traficanţi de droguri, interceptate în România
Un tribunal din oraşul german Essen a condamnat joi la pedepse de până la 10 ani şi 9 luni de închisoare trei membri ai unei reţele de traficanţi de droguri, care au fost interceptate şi confiscate în România, transmite DPA.
Instanţa a stabilit că inculpaţii, care au vârste între 23 şi 55 de ani, au făcut parte dintr-o reţea internaţională care transporta droguri între Siria, România şi Arabia Saudită.
La sfârşitul lui 2019, un prim container a fost expediat din Siria spre Arabia Saudită via România. În container se aflau peste 2 milioane de comprimate de captagon (o amfetamină provenită dintr-un fost medicament psihotrop) ascunse în 12 unităţi de răcire.
Drogurile au fost descoperite şi confiscate de vameşii români. Alte două containere, cu aproximativ 1,3 tone de haşiş, 700 kg de amfetamine şi 4 milioane de comprimate de captagon, ascunse sub săpun libanez, au fost de asemenea interceptate în România. Inculpaţii, care au cetăţenie siriană şi germano-algeriană, au făcut mărturisiri pe parcursul procesului.
Ei au declarat că au fost implicaţi mai ales în operaţiuni logistice în afara Siriei. Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs.
Germania răspunde cererii de reparații de război venită din partea Poloniei: Chestiunea este închisă
Chestiunea reparaţiilor de război este închisă, a declarat joi un purtător de cuvânt al MAE german, după ce Varşovia a anunţat că va cere Berlinului compensaţii de peste 1.300 de miliarde de euro pentru pagubele provocate Poloniei de către nazişti în al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.
Poziţia guvernului german rămâne neschimbată, chestiunea reparaţiilor a fost închisă, a răspuns într-un mesaj scris purtătorul de cuvânt citat.
Polonia a renunţat la reparaţii suplimentare cu mult timp în urmă, în 1953, şi de atunci a confirmat de mai multe ori această renunţare. Aceasta este o bază esenţială a fundaţiei ordinii europene de astăzi. Germania îşi recunoaşte responsabilitatea morală şi politică pentru al Doilea Război Mondial, mai notează reprezentantul Berlinului.
Reacţia vine după ce liderul partidului polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a anunţat că Polonia va cere oficial Germaniei reparaţii de război în valoare de 6.200 de miliarde de zloţi, peste 1.300 de miliarde de euro, sumă despre care a adăugat că a fost calculată folosind metoda cea mai limitată, precaută, prin urmare ea ar putea chiar să crească.
Din această sumă o parte foarte serioasă reprezintă compensaţia pentru moartea a peste 5,2 milioane de cetăţeni polonezi", a mai spus liderul de facto al Poloniei, la o conferinţă de presă organizată după ce o comisie parlamentară poloneză a prezentat un raport în trei volume despre pierderile economice, patrimoniale şi umane provocate Poloniei de către Germania în al Doilea Război Mondial în perioada 1939-1945.
Înainte ca respectiva comisie parlamentară să publice raportul, liderul opoziţiei poloneze, Donald Tusk, fost premier liberal şi fost preşedinte al Consiliului European, a acuzat guvernul conservator de la Varşovia că prin publicarea acestui document duce "o campanie anti-germană.
Guvernul comunist polonez a semnat în anul 1954 un acord cu fosta Republică Democrată Germană (RDG) prin care Varşovia renunţa la cererile privind reparaţiile de război. Însă actualul guvern polonez consideră acel acord ca fiind nul din punct de vedere juridic, dat fiind că atunci Polonia acţiona la ordinele URSS. Vezi articolul aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News