Un tren marfar a DERAIAT în județul Mureș. Pasagerii unui tren de călători, blocați în gara Sighișoara
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Aproape trei ore a așteptat un tren plin cu călători, în gara Sighișoara, după ce un tren marfar a deraiat în stația Vânători, județul Mureș. 

CFR SA va informează că trenul IR 1746 care circulă în relația Cluj Napoca - București Nord a staționat temporar în gara Sighișoara, în intervalul orar 13.33 - 16.15, din cauza unui incident feroviar înregistrat la intrare în stația Vânători, se arată într-un comunicat de presă. 

Locomotiva unui tren de marfă, care aparține operatorului național de transport feroviar de marfă, a deraiat de o osie, la intrare în stația Vânători, județul Mureș. 

Personalul feroviar a intervenit

”Pentru asigurarea continuității traficului feroviar în stația respectivă, trenul de marfă a fost retras din linie curentă, urmând ca personalul feroviar să acționeze cu un utilaj special pentru repunerea osiei pe șină.

Menționăm ca staționarea temporară a trenului IR 1746, în gara Sighișoara, a fost necesară pentru a putea trage trenul de marfă din linie curentă.

Conducerea companiei CFR SA transmite scuze pasagerilor pentru disconfort și îi asigură că intervențiile desfășurate în astfel de situații au drept scop reluarea circulație în condiții de siguranță”, transmite CFR SA. 

Traficul feroviar a revenit la normal după furtunile puternice de noaptea trecută

Graţie intervenţiei echipelor CFR SA, circulaţia feroviară pe intervalele de cale ferată afectate de vremea nefavorabilă din cursul nopţii, se desfăşoară la această oră în condiţii normale, informează Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA, într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, Agerpres.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie ale Sucursalelor Regionale CF Timişoara, Iaşi, Craiova şi Braşov au intervenit permanent în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru îndepărtarea arborilor, remedierea deranjamentelor la liniile de contact, la componentele aferente (console, izolatori, pendule) şi repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică pe 13 intervale de staţii, cu 12 drezine pantograf şi cu peste 90 de feroviari.

CITEȘTE MAI MULTE AICI.                                                                                                                                                                                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel