Un test de sânge detectează cancerul ovarian
Autor: Bogdan Bolojan | Publicat pe: 04 iul 2017, 19:07
WhatsApp
Un test de sânge dezvoltat de o companie britanică și-ar fi dovedit, în cadrul testelor, eficiența superioară metodelor actuale pentru identificarea cancerului ovarian, informează marți Reuters. Descoperire le-ar putea ajuta pe femei să beneficieze de cel mai bun rezultat în urma intervenției chirurgicale.

Compania britanică Angle a anunțat că testul de sânge Parsortix blood detectează celulele canceroase din fluxul sangvin identificând cancerul în până la 95% dintre cazuri. Acest lucru a fost evidențiat în urma unui studiu efectuat pe 400 de pacienți din Europa și Statele Unite.

Acest test va contribui la o mai bună gestionare a cazurilor de cancer ovarian — femeile diagnosticate cu această afecțiune vor putea fi înaintate chirurgilor ginecologi specializați, iar pacientele cu tumori benigne vor fi scutite de drumurile la centrele specializate.

Fondatorul și directorul executiv al Angle, Andrew Newland, a declarat că cercetarea a demonstrat capacitatea testului de a detecta în mod corect atât cancerul cât și absența acestuia.

De nouă ori mai eficient

Testul s-a dovedit de aproape două ori mai eficient în eliminarea rezultatelor fals pozitive în comparație cu testele actuale, a declarat acesta.

Acesta a avut de asemenea potențialul de a identifica ținte din cadrul tumorilor utile în formularea strategiilor de tratament, a mai spus Newland.

O femeie care a fost diagnosticată cu o masă anormală în zona pelvisului va face un simplu test de sânge și astfel va deduce dacă are sau nu cancer și dacă da, ce medicament ar fi cel mai potrivit pentru ea, a explicat specialistul.

Performanța testului urmează să fie validată în cadrul unui alt studiu destinat să îndeplinească cerințele în materie de reglementare europene și americane, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?