Urmărește emisiunea live
Un terorist ISIS planifica un atentat similar cu cel din 11 septembrie 2001
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un terorist ISIS planifica un atentat similar cu cel din 11 septembrie 2001  /  Sursă foto: Pixbay
Un terorist ISIS planifica un atentat similar cu cel din 11 septembrie 2001 / Sursă foto: Pixbay
Un bărbat din estul Londrei a fost închis pentru intenția de a comite un atac terorist, a declarat poliția metropolitană.

Sahayb Aweys Munye Abu, un rapper în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat la Curtea Penală Centrală din Anglia și Țara Galilor la închisoare pe viață, cu un termen minim de 19 ani. De asemenea, patru dintre frații vitregi ai lui Abu au legături directe cu organizația ISIS. Abu a fost arestat pe 9 iulie 2020 după ce a comandat arme, echipamente și îmbrăcăminte pentru a se pregăti un atac.

În aceeași zi, el a postat un mesaj într-un grup, spunând că „avem nevoie de un 9/11 2.0”, referindu-se la atacul terorist din 11 septembrie 2001, când patru avioane deturnate de teroriștii al-Qaeda s-au ciocnit de Turnurile Gemene, Pentagon și un altul a fost deturnat pe un câmp din Pennsylvania.

După analizarea dispozitivelor sale electronice, poliția a constatat că Abu a intrat pe siteuri ale ISIS și a descărcat propagandă ISIS și alte conținuturi extremiste. Poliția a găsit, de asemenea, videoclipuri cu el recitând „versuri care reflectau opiniile sale extremiste”., precizează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel