Data actualizării:
Data publicării:

Un taximetrist, dezamăgit că fotbalistul, căruia i-a înapoiat portofelul pierdut, nu i-a dat o recompensă mai mare

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Eric Esma, Pexels
Fotografie de la Eric Esma, Pexels

Un taximetrist s-a declarat dezamăgit de recompensa pe care a primit-o de la un fotbalist celebru căruia i-a înapoiat portofelul. 

Manuel Neuer, portarul celor de la FC Bayern, şi-a pierdut portofelul, iar acesta a fost găsit de un taximetrist. Şoferul a condus 120 km ca să îi dea acestuia portofelul înapoi, dar s-a declarat dezamăgit de valoarea recompensei. 

”Am găsit în mașină mulți bani cash, un card și permisul de conducere al lui Neuer. Cam la 10 zile după ce am înapoiat portofelul, o cutie a ajuns la mine acasă. Era doar un tricou acolo, nici măcar cu un bilet de mulțumire. Am patru copii, și-a bătut joc de mine. O dezamăgire cruntă”, a declarat taximetristul, potrivit DIgisport.

Taximetrist, fază tare cu un polițist. A rămas consternat când a văzut ce a făcut „omul legii”: Am luat actele, l-am înjurat și am plecat

Sociologul Alfred Bulai a povestit o fază tare, de noaptea minții, cu un șofer și un polițist pe șoselele din România. 

Un taximetrist a fost oprit de Poliție pentru că depășise, cu 15 km/h, viteza legală în localitate. În timp ce „omul legii” întocmea procesul verbal, pe lângă ei a trecut un șofer cu Jeep care conducea cu 200 km/h. Polițistul s-a făcut că nu-l vede. De ce? Pentru că, probabil, la volan putea fi o persoană sus-pusă, cu relații care nu „merita” deranjată și amendată. De ce polițistul să riște, la o adică, funcția sa?

„Mi-a povestit un taximetrist o fază tare. Mergea prin țară, cu un Logan, la rude și l-a oprit Poliția. Depășise viteza cu 15 km/h în localitate. În timp ce polițistul făcea procesul verbal, a trecut un șofer cu un Jeep. 200 km/h să fi avut. Șoferul oprit a rămas consternat că polițistul nu a zis nimic când l-a văzut pe cel cu Jeep-ul cu 200 km/h. L-a întrebat dacă a văzut cu ce viteză a trecut șoferul. Polițistul a zis: „Păi cine se ia după ăla, că nici nu-l prindem”. În momentul acela, taximetristul a zis că l-a înjurat, i-a luat actele din mână și a plecat”, a zis sociologul Alfred Bulai.

„De fapt, când vezi unul care trece cu un Jeep, cu 200 km/h, te gândești dacă nu cumva la volan este cineva mai important decât funcția ta. Asta înseamnă personalizarea relațiilor în România în sensul că te gândești că poate nu e bine să-l oprești fix pe șoferul ăla...”, a mai spus profesorul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

Refugiații bogați din Ucraina plătesc sume uriașe taximetriștilor de la noi. 3.500 de euro pentru o cursă Iaşi-Munchen

Serviciile căutate de ucrainenii refugiaţi la Iaşi se împart, aparent, ca după un titlu de film: "Om bogat, om sărac", scrie Ziarul de Iași. În prima categorie, cerinţele pornesc de la taxiuri rezervate pentru deplasarea în alte colţuri ale Europei, până la închirieri de apartamente la tarife exorbitante sau înscrierea copiilor direct în învăţământul privat. Pentru ceilalţi, un acoperiş sigur, curat, o mâncare caldă şi, eventual, un job, oricare, în pofida supercalificării, este suficient.

Frica generată de război şi condiţia materială determină pe o anumită parte din refugiaţi să aibă cerinţe "excentrice", chiar imediat ce ajung pe teritoriul românesc. Unii au bani şi îi dau "fără număr", alţii îşi folosesc ultimele economii doar pentru a ajunge într-o ţară absolut sigură pentru familia lor, dar şi raportată la competenţele profesionale pe care le au.

"Am avut apel pentru cursă de la Aeroportul Iaşi la Munchen, sau în Italia, chiar şi pentru Varna astăzi. Nu ştiu ce se întâmplă cu oamenii ăştia! Parcă nu mai gândesc! De la Iaşi la Munchen a fost 3.500 de euro. Cât jumate din maşină! Şi banul cash, da?!", a spus un taximetrist.

Pentru o cursă spre nordul Italiei, se cer cam 2.000 de euro, iar până la Varna, Bulgaria, 1.000 de euro, cel mai puţin. Cererile vin, pentru că nu mai există locuri la cursele de pe aeroport. Dacă o cursă de la Iaşi la Munchen costă 3.500 de euro, înseamnă că, pe kilometru parcurs, dus-întors (3.000 km), se plăteşte în jur de 1,15 euro. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel