Pakistan. Un tată și-a INCENDIAT fiicele și nepoții din cauza unei căsătorii neaprobate
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Pakistan. Un tată și-a INCENDIAT fiicele și nepoții din cauza unei căsătorii neaprobate
Pexels / Pakistan. Un tată și-a INCENDIAT fiicele și nepoții din cauza unei căsătorii neaprobate
Un tată și-a ucis fiicele și nepoții într-un acces de furie provocat de căsătoria neaprobată a uneia dintre fiice. 

Un tată din Pakistan este suspectat că și-a ucis cele două fiice și cei patru nepoți, incendiindu-și casa, pentru că una dintre fiicele sale s-a căsătorit împotriva voinței sale, a spus poliția, conform CNN

Manzoor Hussain este urmărit de polițiști după ce ar fi incendiat locuința pe care surorile Fauzia Bibi și Khurshid Mai o împărțeau într-un sat din districtul Muzaffargargh din centrul Pakistanului, a declarat telefonic pentru Reuters oficialul de poliție Abdul Majeed. Soțul lui Mai a murit, de asemenea, în flăcări, a spus Majeed.

Bibi se căsătorise cu Mehboob Ahmad în urmă cu aproximativ 18 luni împotriva voinței tatălui ei, intrând într-o căsătorie bazată pe dragoste, potrivit oficialului, spre deosebire de o căsătorie aranjată, cum își dorea tatăl. 

"Incidentul este rezultatul rivalității dintre cele două familii bazată pe căsătoria de dragoste", a spus Majeed.

El a adăugat că Hussain, tatăl criminal, locuiește într-un sat din apropiere.

Și-a găsit casa incendiată și familia moartă

Soțul lui Bibi, Ahmad, a declarat poliției că nu era acasă în momentul incendiului și că a găsit casa în flăcări când s-a întors de la serviciu dimineața devreme, potrivit declarației sale oferite ofițerilor, care a fost verificată de Reuters.

Ahmad a mai adăugat că fiul său de 4 luni, de asemenea, a murit, împreună cu cei trei copii ai lui Mai, în vârstă de 2, 6 și 13 ani.

Sute de femei din Pakistan sunt ucise de rude în fiecare an pentru căsătoriile fără consimțământ sau împotriva dorințelor familiei lor, potrivit Comisiei pentru Drepturile Omului din Pakistan.

Tânără de 18 ani din Italia, ucisă de familie, după ce a refuzat o căsătorie aranjată

Rudele unei tinere de 18 ani sunt cercetate pentru suspiciunea de crimă după ce aceasta a dispărut din casa familiei din nordul Italiei, scrie BBC. Poliția spune că familia lui Saman Abbas dorise ca ea să călătorească în Pakistan pentru o căsătorie aranjată, pe care ea a refuzat-o anul trecut. Un văr a fost arestat în Franța și extrădat în Italia. Unchiul femeii dispărute și un alt văr lipsesc, iar părinții ei au călătorit în Pakistan. Procurorii îi suspectează pe toți cei cinci de crime și eliminarea a unui cadavru, deși nu au fost încă găsite rămășițe.

Vorbind cu un jurnalist italian după dispariția lui Saman Abbas, tatăl ei a susținut că a călătorit în Belgia. Potrivit presei italiene, ea a trăit sub protecția serviciilor sociale din octombrie, dar s-a întors la casa familiei din Novellara, lângă Parma, la sfârșitul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel