Un tânăr ucrainean s-a îmbrăcat în femeie, a luat un cărucior cu un copil, după care a încercat să intre ilegal în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un tânăr din Ucraina a apelat la o metodă nonconformistă pentru a reușit să plece din țară.

La Punctul de trecere a frontierei „Porubne” a fost reţinut un locuitor al oraşului Kiev, în vârstă de 30 de ani. El a încercat să treacă frontiera, îmbrăcându-se în haine pentru femei, transmite Serviciul de Stat de Frontieră al Ucrainei.

Acesta s-a prezentat la controlul de frontieră cu un cărucior în care era un copil mic. Însă, inspectorul controlului de frontieră a demascat-o pe aşa-numita „mamă”. De acum, tânărul kievean trebuie să răspundă pentru eschivarea de la serviciul militar şi pentru încercarea de a trece nelegitim frontiera, scrie Libertatea Cuvântului.

Lavra Sveatogorsk, cea mai importantă mănăstire ortodoxă din estul Ucrainei, a fost bombardată de forțele ruse

Pe 12 martie 2022, ca urmare a bombardamentelor rusești a orașului Sveatogorsk din regiunea Donețk, a fost avariată Lavra Adormirea Maicii Domnului Sveatogorsk, informează Ukrainska Pravda citată de Agenția BucPress.

Așezarea monahală care reprezintă cea mai importantă mănăstire ortodoxă din estul Ucrainei, adăpostea în momentul bombardamentelor 520 de refugiați, inclusiv 200 copii. Unii dintre ei au fost râniți, scrie news.church.ua.

„În legătură cu aceste eveniment, starețul Lavrei, mitropolitul Arseni de Sveatogorsk, a înregistrat o adresare video. Ierarhul a spus că o bombă a căzut lângă podul care face legătura între oraș și mănăstire. În urma atacului aerian, ferestrele Catedralei Adormirea Maicii Domnului și a Bisericii mijlocirii au fost sparte. A fost afectat și centrul de adăpostire a mănăstirii care la acea vreme găzduia 520 de refugiați, dintre care 200 copii. Unii au fost răniți din cauza geamurile sparte de la ferestre. După atac, toți cei care locuiau în mănăstire și-au găsit refugiu în subsoluri”, potrivit news.church.ua (citește AICI).

Rămășițe ale unei bombe aeriene au fost găsite în corpul dronei care s-a prăbușit la Zagreb

În drona care s-a prăbuşit joi seara în sud-vestul Zagrebului au fost găsite rămăşiţe ale unei bombe aeriene, a relevat duminică ministrul croat al apărării, Mario Banozic, transmite HINA.

"Au fost găsite urme ale unui dispozitiv exploziv, ceea ce indică faptul că nu era o dronă de recunoaştere. Am găsit părţi ale unei bombe aeriene", a declarat Banozic reporterilor, la locul prăbuşirii, după ce partea principală a dronei a fost scoasă din pământ.

El a precizat că este vorba despre un vehicul aerian fără pilot de fabricaţie sovietică, dar că încă nu este clar dacă a venit din partea Rusiei sau a Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel