Data publicării:

(VIDEO)Un tânăr în stare de ebrietate s-a rostogolit pe Tâmpa. În cazul lui au intervenit cei de la Salvamont

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură video
Captură video

Un tânăr de 26 de ani aflat în stare de ebrietate a căzut, duminică, şi s-a rostogolit circa o sută de metri într-o zonă abruptă de pe Vârful Tâmpa.

Acţiunea de salvare a tânărului a durat peste o oră şi s-a desfăşurat în întuneric, la aceasta participând salvamontişti atât de la Serviciul Judeţean, cât şi de la cel din subordinea municipalităţii, transmite Agerpres. 

"Acţiune dusă la bun sfârşit de salvatorii montani din cadrul Salvamont Poiana Braşov (SPL Salvamont Braşov) şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov! Colaborarea exemplară dintre cele două servicii salvamont a făcut posibilă recuperarea victimei în cel mai scurt timp din zona abruptă în care se rostogolise aproximativ 100 de metri", a precizat SPJ Salvamont Braşov pe pagina sa de socializare.

Persoana în vârstă de 26 de ani a fost predată pentru îngrijiri medicale echipajului SMURD sosit la faţa locului, a mai precizat sursa citată.

Turiști blocați pe Tâmpa, la Brașov, după ce au ”scurtat” traseele montane

Pare greu de crezut dar se întâmplă! Un grup de patru persoane a rămas blocat pe Tâmpa după ce a încercat să scurteze traseul, tăind serpentinele.

Cei trei copii și un adult, echipați inadecvat pentru o plimbare montană, cu încălțări și haine de oraș, au fost recuperați de către salvamontisti și duși în siguranță la baza muntelui.

”Reamintim turiștilor necesitatea purtării unui echipament adecvat, chiar dacă vorbim despre plimbări sau drumeții scurte, cum este cazul celor de pe Tâmpa. Totodată, tăierea serpentinelor poate duce foarte ușor la pierderea traseului, existând riscul de a rămâne blocați în zone izolate și foarte înclinate”, a scris Primăria Brașov pe pagina oficială de Facebook. 

Se pot produce accidente

În plus, vorbind despre secțiuni neamenajate, cum este cazul scurtăturilor, crește riscul de accidentare și mai mult decât atât, de accidentare a altor persoane aflate în aval, prin dislocarea de pietre.

În același timp, scurtand traseul, potecă se deteriorează, iar riscul întâlnirii animalelor sălbatice este unul mare. Înainte de a pleca în drumeție, verificați de asemenea orarul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, pentru a va putea folosi de ele în caz de nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel