Un tânăr de 22 de ani va încerca să înoate din Europa în Asia pentru a strânge fonduri: ”Mă voi lupta pentru un leac și mă voi opri doar când îl găsim”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Sergio Souza/ Pexels
Fotografie de la Sergio Souza/ Pexels
Intenția tânărului este de a strânge fonduri pentru cercetare medicală împotriva demenței.

Louis Alexander, 22 de ani, din Londra, și-a dedicat viața strângerii de bani pentru cercetarea demenței, după ce bunicul său a murit după o luptă de 17 ani împotriva bolii, potrivit The Independent.

Acum, sportivul va accepta ceea ce se spune a fi cea mai veche provocare de înot din lume, traversând Hellespontul, una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume.

Poetul romantic Lord Byron a înotat în 1810 strâmtoarea dintre continentele din nord-vestul Turciei, în omagiu adus mitului clasic grecesc al lui Erou și Leander.

”Este considerat de mulți a fi simbolul înotului oceanic. Ceea ce este și mai special este că Lord Byron avea 22 de ani când a făcut acest lucru. Este aceeași vârstă pe care o voi avea și eu în timpul înotului.” Alexander a decis anul trecut să-și dedice viața strângerii de bani pentru caritate prin astfel de provocări, transformându-l într-un aventurier cu normă întreagă.

Marți, banda de transport aglomerată va fi închisă timp de două ore în timpul Zilei Victoriei Turciei și pentru a onora nașterea înotului oceanic, la care participă sportivi din întreaga lume.

Alexander s-a înscris să traverseze Hellespontul înainte de pandemie.

El a spus: ”Sunt atât de entuziasmat că în sfârșit pot să o fac. Este literalmente una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume, ceea ce este epic și va fi închisă doar pentru două ore. Așa că, dacă nu treci în două ore, bărcile de siguranță vor veni și te vor ridica, pentru că odată ce acele containere și vase pornesc din nou, nu le poți opri și nu le poți ocoli. Sunt încrezător că voi reuși în două ore. M-am pregătit din greu și sunt într-un loc bun, la fel ca și corpul și mintea. Sunt gata pentru asta.”

Alexander a finalizat trei provocări de strângere de fonduri în acest an, inclusiv alergarea a 17 maratoane în 17 zile.

Până acum, aventurierul a strâns peste 25.000 de lire sterline pentru Alzheimer's Research UK.

”Voi înota pentru ei și în onoarea bunicului meu, care a fost el însuși aventurier și explorator, care și-a pierdut viața din păcate din cauza demenței. Bunicul, a servit în armata britanică timp de 38 de ani și a fost în toată lumea. A fost foarte mult un aventurier și un explorator în sine. La înmormântarea bunicului meu, i-am promis că mă voi lupta pentru un leac și mă voi opri doar când îl găsim”, a mai declarat sportivul.

Citește și:

Bill Gates vrea să renunțe la averea de 113 miliarde de dolari: ”Am obligația să returnez resursele societății pentru reducerea suferinței”

Cofondatorul Microsoft, care a lansat Fundația Bill & Melinda Gates în 2000, împreună cu soția sa de atunci, Melinda, a declarat că organizația non-profit intenționează să crească cheltuielile de la 6 miliarde de dolari anual în prezent, la 9 miliarde de dolari anual până în 2026, potrivit The Guardian.

”Pentru a face posibilă această creștere a cheltuielilor, transfer 20 de miliarde de dolari în dotarea fundației în această lună”, a anunțat Gates pe Twitter, explicând ulterior: ”În timp ce privesc viitorul, intenționez să dau practic toată averea mea fundației. Mă voi muta în jos și, în cele din urmă, de pe lista celor mai bogați oameni din lume.”

Eforturile fundației includ lupta împotriva bolilor și a sărăciei pe tot globul, inclusiv prin sprijinirea seriei Guardian’s Global Development

”Am obligația să-mi returnez resursele societății în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinței și îmbunătățirea viețilo. Și sper că și alții în poziții de mare bogăție și privilegii vor crește în acest moment”, a spus Gates.

Gates a spus că crizele la nivel mondial – precum Covid, războiul din Ucraina și urgența climatică – ”ne impun tuturor să facem mai mult”. 

Gates i-a mulțumit și miliardarului Warren Buffett pentru contribuțiile sale la fundație. Buffett a donat recent fundației 3,1 miliarde de dolari în acțiuni B de la compania sa, Berkshire Hathaway. Din 2006, el a contribuit cu peste 36 de miliarde de dolari la fundație.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel